Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Åt falafel på ett falafelhak jag inte ätit på innan igår kväll. Väldigt gott!
Skulle till och med vilja påstå att jag äntligen hittat stans bästa falafel. Äntligen!
De hade dessutom både hummus och vegansk sås i den.
I förrgår blev det en indisk saffransgryta med grönsaksbollar på restaurang till kombinerad lunch och middag. Lika gott som alltid.
Idag blir det experimentverkstad med hamburgare i dela-format. Alltså en enda stor burgare som delas i ”tårtbitar”. Briochebrödet är på jäsning, blir intressant om det går att få ihop en någorlunda fin jätteburgare....
Gårdagens tacorester blev till en paj nu. Utan pajskal. Helt ärligt glömde jag det... Så kanske en tacogratäng då. Det viktigaste är ju ändå den smälta osten.
Efrersom barnet sover och jag är gräsänka stekte jag även torsk med krispig planering och kokade potatis. Extremt skönt att slippa göra det ikväll med gråtskrikande barn vid benet...
Vi åt sojabullar, potatis, gräddsås, lingonsylt och ärtor till lunch idag. Veganskt såklart!
Inte jag som valde mat eller lagade den, som vanligt. Men insåg då hur sugen jag var på husmanskost. Gott var det!
Behöver distraheras. La en bit karré i marinad igårkväll, tänkt till idag, vilket inte kommer bli av, av en del andra orsaker. Ok att den ligger kvar eller ska jag hälla av marinaden?
Hittade svinigt dyr men färgglad pasta, mamma gjorde en grym pesto till och oliver, kronärtskocka, tomat och mozzarella fick gotta ihop sig i ugnen. Mycket gott!
Tittar på nya säsongen av Peaky Blinders, äter pepparkakor med St Agur och Kinapuffar.
(Glömde posta detta igår?)
Varit på "öppet hus" hos mamma och ätit bullar med god ost och marmelad, med lite kakor till efterätt.
Tomatsoppa med en klick CF riven parmesan och krutonger.
Igår frångick vi traditionen och åt köttfärssås och spaghetti till middag. Jag lyfte endast ett litet finger och skivade champinjoner.
Ikväll blir det saffransrisotto!
Det puttrar en stor sats ärtsoppa på spisen nu, min kompis fixar medan jag latar mig. Den gamla vanliga arbetsfördelningen.
Hoppas på att den blir så god som jag tror den kommer bli iaf!
Igår blev det en vegetarisk chili till middag. Hemodlad squash, spenat, blomkål och gröna bönor från frysen, samt kikärter, röda linser, körsbärstomater på burk och krossade tomater. Massa kryddor och ris till!
Idag har mannen utlovat köttfärssås och spaghetti på älgfärs.
Detta firades i helgen med storstadsbesök och middag på Rutabaga. Detta var menyn:
Snacksen i form av miniportion svampsoppa och brysselkål i sesamdressing var jättegott, även enligt de av oss som inte tycker om brysselkål. Efterätterna var också ljuvliga. Övrig mat samt vinerna var helt ok, men inte så där magiskt.
Den egentliga födelsedagen inföll dock på måndagen, och då måste en ju också äta något gott även om ingen orkade laga något tidskrävande. Följaktligen blev det smörstekt karljohan till förrätt, sedan örtbakade havskräftor à la Karin Fransson till huvudrätt. Champagne till. Då födelsedagsbarnet bakat tårta till sina kollegor och fått överbliven fyllning i form av nougatmousse tillvaratog jag denna, toppade med vispad grädde och hyvlade över lite choklad till efterrätt.
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.