Tittar in i ditt kök, del 23

Status
Stängd för vidare inlägg.
... och medan päronen festade på det där åt en annan pizza för tredje gången den här veckan. Dock hemmagjord och med fantastiska toppings som parmaskinka och getost, men det slår ju inte sesampanerad tonfisk, renfilé och tomatsorbet alltså!
 
I torsdags åt jag med ena middagsklubben på Que, en vietnamesisk fine dining med avsmakningsmeny. Vi åt den vegetariska menyn. Toppengott och oväntade smaker! Blir absolut ett återbesök, vill gärna testa deras meny med animaliskt protein också.
 

Bifogade filer

  • 3CC92917-705B-445C-AA1C-79A1A8755955.webp
    3CC92917-705B-445C-AA1C-79A1A8755955.webp
    169,3 KB · Visningar: 14
I fredags blev det pizza, rödvin och spelkväll hos vänner. Pizzan beställdes från 400 grader i Malmö, väldigt gott och prisvärt! Har ätit där flera gånger både på lunch och middag.

I lördags åt vi lunch med svärmor på Konsthallens restaurang. Jag åt vegetarisk mexikansk-inspirerad soppa med koriander och vispad kokosgrädde och en väldigt god salladsbuffé. På kvällen lagade vi ugnsrostade rotsaker med coleslaw, stekt halloumi, sallad och hummous. Och dyrt sydafrikanskt rödvin, en favorit. Till efterrätt lite apelsin- och chokladglass från frysen.

Söndagskvällen blev hemgjord pizza! Med vitlök, tunna stekta chorizoslantar, oliver, rödlök, soltorkade tomater och prästost. Efter tillagning toppades pizzan med pesto, fetaost, färsk basilika och ruccola. Det sista sydafrikanska vinet till, prima söndag!
 
Jag fick pico de gallo på lokal i fredags och har sedan dess ätit enorma mängder sallad på tomat, koriander, vitlök, chili, rödlök och lime. I lördags till en sorts pastapytt med citronsalsiccia, svamp, paprika och majs, igår till kycklingbitar stekta med paprika, svamp, gröna sojabönor och blomkål som jag satte fräs på med lite överbliven ekologisk tacokrydda. Känner mig som ett vitlöksmonster men det är det ju värt...

Ikväll har jag hört rykten om (svamp?)risotto och ugnsstekt norsk kolja, kompetent uppdragen av mina föräldrar.
 
Välstekta potatisbullar med lingonsylt och ett glas mjölk. Tidig middag p.g.a. dålig lunch.

Pulvermos och veg. korv till lunch. Så inte gott, coleslaw till som är helt ok. Men tycker det är tråkigt med så många vegetariska elever på skolan att de inte gör något mer inspirerande av det. Veg. korven är inte god (klarade bara av att äta en halv) och så finns det SÅ goda veg. korvar egentligen. Dränkte det i senap och lite ketchup.
 
Testade att dubbelpanera fetaost med panko ytterst. Jisses vad gott det blev!!! :d Serverade med ugnsrostade grönsaker av diverse slag.

Kommer definitivt att upprepas, toppenrecept. Eller recept var det ju inte direkt, men ni fattar. Testa om ni inte redan gjort det.

Igår åt vi fin varmrökt lax med lite potatis, mycket broccoli och en grön örtsås. Inte dumt det heller.

Dagen innan föråt jag mig på hästtårtor.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har funderat lite på det här med att tappa intresse för något, vad är det egentligen som händer i kropp och själ när ett intresse...
Svar
3
· Visningar
443
Senast: cassiopeja
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
39 40 41
Svar
818
· Visningar
35 572
Kropp & Själ Visst är vi några vinterbadare här? Vore kul att ha en tråd för det (hittade ingen när jag sökte så tror inte det finns nån?). Inleder...
2
Svar
20
· Visningar
1 060
Senast: Niyama
·
Kropp & Själ Jag saknar en tråd för uppskattning av goda gärningar, trevliga interaktioner och vardagshjältar. När dagstidningen kom i pappersformat...
Svar
7
· Visningar
455

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp