Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jajemen! Ett ungefärligt åtminstone!Låter gott, recept?
Jajemen! Ett ungefärligt åtminstone!
Skiva sellerin i typ 0,5 cm tjocka skivor, koka en kort stund så de är lite mjuka. Vi brukar panera veganskt med typ vetemjölsredning eller olja men det går nog lika bra med ägg om en gillar det bättre. Och så steka i panna bara. Funkar även med kålrot eller aubergine!
Jag är bortskämd med bättre hemmabröd än vad stans stenugnsbagerier presterar, men det kan ju förstås vara så att det säger mer om bagerierna än om min hemmabagare...Bra bageribröd är vanligtvis bättre än hembakat. Hembakat är däremot bättre än industribröd.
Vad var det för pub?Igår var jag på en pub som jag åker förbi ofta men aldrig har klivit in på, som låg lägligt till för ett biobesök på en gammal anrik teater på Hisingen. Det serverades öl/vin/alkoholfritt med buffé för 39:- och sådant kan jag ingalunda motstå veckan före lön Nädå, så illa är det inte, men vi valde det alternativet i alla fall och det var helt ok! Tjocka pommes frites à la England (hade önskat maltvinäger men annars så), köttbullar, små goda korvar, coleslaw, pastasallad, bönsallad och lite annat. För priset var det ju oslagbart.
Sedan tog vi en kaffe på bion för en tjuga och själva biobiljetten kostade 85:-. Det är alltså på Hisingen man ska vara om man vill ha en helkväll för en billig penning
Vad var det för pub?
Blev sisådär 375 år efter alla andra sugen på att testa göra egen sushi hemma! Men hur gör man, köper ett sånt där sushikit, lax och japansk soya? Något mer? Gurka, sesamfrön?Någon som brukar göra det som hsr tips?
Tack. Tänkte att det var där men har heller aldrig tagit mig tid att gå in.Port Arthur, vid Sannegårdshamnen
Jag tycker att det är trevligt att äta frukost där ibland. Det är en avspänd stämning, folk är inte så himla snajdiga, och de har blåbärsscones.Jag träffade en kompis för att fika igår efter jobbet, hon tog en sallad och då gjorde jag det också. Skönt att slippa fixa middag sen, liksom. Räksalladen var hyfsat oinspirerad, väldigt mycket isbergssallad, men omgivningarna var så mysiga att det liksom inte gjorde något. Har gått förbi detta kafé miljoner gånger (Frid och Fröjd heter det, på hörnet Linnégatan / Tredje Lång) men aldrig gått in, nu vet jag hur det ser ut i alla fall
Nu ska jag strax åka över vattnet och äta sushilunch med en av mina äldsta vänner (i vänskapstid, inte ålder) på Stenpiren. Det är en perfekt dag för att vara ute och promenera och åka färja alltså, vilken vårdag det blev.