The grill is on! Håller på att marinera en bit ryggbiff som kommer att intas med fyllda champinjoner, baconlindad sparris och grillade tomater
Vad fyller du svampen med?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
The grill is on! Håller på att marinera en bit ryggbiff som kommer att intas med fyllda champinjoner, baconlindad sparris och grillade tomater
Vad fyller du svampen med?
Vad fyller du svampen med?
Åhhh fyllda champinjoner, så gött! Kommer fortfarande ihåg hur göttigt det var när vi avnjöt detta hos dig!
Bara att kvista hit
En av mina bästa kompisar, som också oombedd ikläder sig rollen som min personliga tränare och dietist, säger att jag äter på tok för lite protein. Och jag får ju erkänna att varken torkad frukt eller friterade dagliljor är känt för sitt höga proteininnehåll.
Jag trodde att ett ägg om dagen eller så, mer än väl täckte proteinbehovet, men enligt kompisens beräkningar så ger tre ägg 20 gram protein och jag skulle behöva minst 60 gram. Gärna mer, för jag har just höjt träningsmängden. Det går ju inte! Vad ska jag äta?
Jag vill verkligen i första hand äta växtbaserat, särskilt på sommarhalvåret.
En av mina bästa kompisar, som också oombedd ikläder sig rollen som min personliga tränare och dietist, säger att jag äter på tok för lite protein. Och jag får ju erkänna att varken torkad frukt eller friterade dagliljor är känt för sitt höga proteininnehåll.
Jag trodde att ett ägg om dagen eller så, mer än väl täckte proteinbehovet, men enligt kompisens beräkningar så ger tre ägg 20 gram protein och jag skulle behöva minst 60 gram. Gärna mer, för jag har just höjt träningsmängden. Det går ju inte! Vad ska jag äta?
Jag vill verkligen i första hand äta växtbaserat, särskilt på sommarhalvåret.
En av mina bästa kompisar, som också oombedd ikläder sig rollen som min personliga tränare och dietist, säger att jag äter på tok för lite protein. Och jag får ju erkänna att varken torkad frukt eller friterade dagliljor är känt för sitt höga proteininnehåll.
Jag trodde att ett ägg om dagen eller så, mer än väl täckte proteinbehovet, men enligt kompisens beräkningar så ger tre ägg 20 gram protein och jag skulle behöva minst 60 gram. Gärna mer, för jag har just höjt träningsmängden. Det går ju inte! Vad ska jag äta?
Jag vill verkligen i första hand äta växtbaserat, särskilt på sommarhalvåret.
Jag äter ju allting. Ost varje dag på frukostmacka och lite varstans i maten. Kött emellanåt, fisk också, och skaldjur. Jag äter ju enorma mängder baljväxter, men den där vännen är inte nöjd med mig.Kan du tänka dig att göra avsteg från växtbaserat men köra lakto-ovo så är ju mer ost ett alternativ. Plus att du brukar väl äta mycket baljväxter? De går ju lätt att odla själv också samt att de är bra kvävefixerare. Kanske använda hummus mer som pålägg på bröd?
Även med Livsmedelsverkets rekommendationer hamnar jag rätt lågt många av mina matdagar. Den där dagen med de tre äggen (rabarberpannkakakaomelett-ish), gav äggen 20 gram protein. Livsmedelsverket tycker att jag ska äta 50 gram.Om man inte tränar som en elitidrottare behöver man inte extra protein mer än standardberäkningen enligt dietister. Så satsa på att få i dig det åtminstone. Att vanliga människor som tränar till vardags och inte går in för att verkligen bygga rejäla muskler behöver äta proteinshakes osv är enbart ett försäljningstrick. Liksom alla proteinberikade livsmedel som finns nu. Så kolla upp vad du verkligen behöver få i dig är mitt tips. Kolla Livsmedelsverkets rekommendationer.
Har dock en kompis som är vegetarian och elitidrottar. Hon blandar i något slags ärtmjöl i nästan allt hon äter, det har högt proteininnehåll. Men smakar pecka.
Även med Livsmedelsverkets rekommendationer hamnar jag rätt lågt många av mina matdagar. Den där dagen med de tre äggen (rabarberpannkakakaomelett-ish), gav äggen 20 gram protein. Livsmedelsverket tycker att jag ska äta 50 gram.
Jag brukar använda kikärtsmjöl som bindemedel i olika biffar, tex, men det blir ju inte gott om jag råkar ta för mycket av det. Jag tror inte att det där mjölet är lösningen för mig. Kompisen häller proteinpulver av oklart ursrpung på mycket av sin mat, men det är helt främmande för mig att ta efter det.
Det ska jag göra, tack!
Alltså, det som föranlett hela frågeställningen är att jag i miljövänlig iver har ersatt rätt mycket kortare transporter i bil med cykel. Det blir då runt 15 mil på cykel i veckan, ovanpå den motion jag ändå får (går, cyklar, rider). Alltså en rätt distinkt ökning under maj månad. Och jag har då märkt att jag är väldigt matt i benen dagen därpå, vilket nu denna vän har diagnosticerat som för lite protein i maten.
För mig själv, faller det sig mycket mer naturligt att tänka att jag druckit för lite vatten och att lite kolhydrater säkert piggar upp. Och kaffe. Protein har jag överhuvudtaget inte tänkt på. När jag ska äta tänker jag ju i första hand "Gott" och så därutöver ungefär att jag vill ha fibrer och vitaminer, och helst måttliga mängder fett. I "gott" hamnar ju en del som är proteinrikt, men då inte tillräckligt enligt den här mycket vältränade kompisen.
Det är internationella burgardagen idag så jag tänker också äta burgare! Vegansk på restaurang, förhoppningsvis på uteservering.Vegansk burgare, klyftpotatis, paprika, sparris, bearnaisesås (burk), tomat, gurka och rucola.
Punchrussinglass.