Tittar in i ditt kök, del 11

Status
Stängd för vidare inlägg.
@Petruska Jo jag misstolkade nog Tuas inlägg som att hon brukade ha mjölkprodukter i guacamole men nu skulle ersätta den ingrediensen med fetaost.
Gräddfil/creme fraiche blandade vi faktiskt ut guacamolen med när vi var fattiga studenter kom jag på. Hade förträngt det! :D
 
Igår blev det en modifierad biff stroganoff med ris. Jag hade inga champinjoner hemma, så istället använde jag en påse kantareller som jag hade i frysen. Lite extra vitt vin i och en knivsudd sambal oelek och det blev riktigt gott faktiskt! Däremot ångrar jag att kokade ris till. Jag är inte särskilt förtjust i det. Pressad potatis hade varit godare.

Sedan efterlyser jag ett riktigt bra recept på hollandaise, gärna en förenklad variant utan vinägerreduktion. Jag får aldrig riktigt till smaken på den. Antingen smakar den för mycket vin (och känns lite kvalmig) eller så smakar den för mycket citron. :)
 
Igår blev det en modifierad biff stroganoff med ris. Jag hade inga champinjoner hemma, så istället använde jag en påse kantareller som jag hade i frysen. Lite extra vitt vin i och en knivsudd sambal oelek och det blev riktigt gott faktiskt! Däremot ångrar jag att kokade ris till. Jag är inte särskilt förtjust i det. Pressad potatis hade varit godare.

Sedan efterlyser jag ett riktigt bra recept på hollandaise, gärna en förenklad variant utan vinägerreduktion. Jag får aldrig riktigt till smaken på den. Antingen smakar den för mycket vin (och känns lite kvalmig) eller så smakar den för mycket citron. :)
Jag trodde att frånvaron av vinägerreduktion var det som gör en hollandaise till skillnad från en béarnaise?

Jag gjorde hollandaise till sparris häromsistens, men jag tog inte ens vin. Smör, äggula, salt och pressad citron. Men det var kanske att göra det för enkelt för mig?
 
Jag trodde att frånvaron av vinägerreduktion var det som gör en hollandaise till skillnad från en béarnaise?

Jag gjorde hollandaise till sparris häromsistens, men jag tog inte ens vin. Smör, äggula, salt och pressad citron. Men det var kanske att göra det för enkelt för mig?

Jag har sett båda varianterna, men har själv endast gjort utan. Men det är säkert som du säger. :)

Jag har gjort både med och utan vin i (någon gång med vitvinsvinäger och citron) och även helt utan citron, men då tvingades jag smaka av med citron efteråt för att få vettig smak.

Hur som helst, i fredags gjorde jag på citron endast och det blev på tok för surt. :( Jag använde 100 g smör, två äggulor och två matskedar pressad citron. Smakade av med salt och lite cayennepeppar.
 
Jag har sett båda varianterna, men har själv endast gjort utan. Men det är säkert som du säger. :)

Jag har gjort både med och utan vin i (någon gång med vitvinsvinäger och citron) och även helt utan citron, men då tvingades jag smaka av med citron efteråt för att få vettig smak.

Hur som helst, i fredags gjorde jag på citron endast och det blev på tok för surt. :( Jag använde 100 g smör, två äggulor och två matskedar pressad citron. Smakade av med salt och lite cayennepeppar.
Jag följde det här recepetet. http://www.arla.se/recept/hollandaisesas/ Nu mätte jag inte salt och citron (jag är ju en fri själ!), men jag tog betydligt mindre än två matskedar. Jag tyckte det blev galet gott, men delvis hade jag tur den dagen genom att vara svårartat sugen på just smör-ägg-sås. Troligen ett bristtillstånd som lyckligtvis kunde hävas.

Hade det inte varit för det där bristtillståndet, hade ett litet sting av cayenne nog varit välkommet, men det var inte cayennebrist jag led av.
 
Jag följde det här recepetet. http://www.arla.se/recept/hollandaisesas/ Nu mätte jag inte salt och citron (jag är ju en fri själ!), men jag tog betydligt mindre än två matskedar. Jag tyckte det blev galet gott, men delvis hade jag tur den dagen genom att vara svårartat sugen på just smör-ägg-sås. Troligen ett bristtillstånd som lyckligtvis kunde hävas.

Hade det inte varit för det där bristtillståndet, hade ett litet sting av cayenne nog varit välkommet, men det var inte cayennebrist jag led av.

Toppen! Jag ska prova det receptet nästa gång!

Min besvikelse i fredags när såsen blev för sur kommer sig nog delvis av att jag följde ett recept från Allt om mat till punkt och pricka. Jag brukar höfta och smaka av, men eftersom jag inte har blivit helt nöjd tidigare så följde jag receptet. Det vann inte såsen på kan jag säga. Ditt recept ser ju betydligt mindre citronigt ut och innehåller också mer smör som rundar av det syrliga. :)
 
Toppen! Jag ska prova det receptet nästa gång!

Min besvikelse i fredags när såsen blev för sur kommer sig nog delvis av att jag följde ett recept från Allt om mat till punkt och pricka. Jag brukar höfta och smaka av, men eftersom jag inte har blivit helt nöjd tidigare så följde jag receptet. Det vann inte såsen på kan jag säga. Ditt recept ser ju betydligt mindre citronigt ut och innehåller också mer smör som rundar av det syrliga. :)
Ja, det är ju ett Arlarecept. Då vet man att mängden mejeriprodukter kommer att vara mycket tillfredsställande. :)
 
Fullskalig panik närmar sig. Festen imorgon närmar sig oroväckande snabbt och jag har verkligen inte börjat göra någon mat, eller handlat, eller ens bestämt mig för vad jag ska göra. En del iordningställande av huset kvarstår också, så det måste alltså vara snabbt, gott osv. Får hoppas att det inte slutar med kletpotatissallad och rostbiff :D
 
Då är ju hämtpizza att föredra! :D

Edit: Nej, nu vet jag! Köp smörgåstårta!

Haha! Jag fick lite gudomlig inspiration och insåg att det givna var falukorv. Jag och en kollega har ett förflutet i den branschen... Har bland annat testat smördegsinbakad ;) Och eftersom mitt hus är från 70-talet och inredningen är mycket retro-inspirerad kan ju inget passa bättre än ugnsstekt falukorv. Sallad på isbergssallad, tomat och gurka. Det kommer bli oförglömligt! Har till och med googlat efter passande vin :D
 
Haha! Jag fick lite gudomlig inspiration och insåg att det givna var falukorv. Jag och en kollega har ett förflutet i den branschen... Har bland annat testat smördegsinbakad ;) Och eftersom mitt hus är från 70-talet och inredningen är mycket retro-inspirerad kan ju inget passa bättre än ugnsstekt falukorv. Sallad på isbergssallad, tomat och gurka. Det kommer bli oförglömligt! Har till och med googlat efter passande vin :D
Superbt tema! :D
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp