Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
För övrigt säger jag pass eftersom champagne är odrickbart
Helt vidrig är det! Sen finns det saker som än ännu värre också, men det här inte hit
Det är det mest lättdruckna som finns. På gott och ont
Det lät rätt! Det blir det! Bland annat.grön ärtsoppa
Inkokt med fläder? Eller i kokt med pepparrot? Såg även ett trevligt recept på laxcarpaccio med fläder på aröas hemsida.Lite lax på något gott sätt.
Receptet från arla har jag också sett och funderar på.Inkokt med fläder? Eller i kokt med pepparrot? Såg även ett trevligt recept på laxcarpaccio med fläder på aröas hemsida.
Åt god pepparrotsröra på vispad créme fraiche (med surdegsbröd, lagras ost och rädisor) när jag besökte Äskhults by. Väldigt fin med liten mängd pepparrot så det tog inte över smaken på något sätt. Känns som det skulle kunna fungera bra med ex rökt lax och rågbröd.
Det låter väldigt bra tycker jag!Typ mjukt tunnbröd, pepparrot, lax, rädisa och kanske lite creme fraiche, eller om man tar pepparrotsvisp?
Ja, Kvarnen i Hyssna dök upp i en av våra desperata surfningar efter utflyktsmål lagom nära sommarhuset. Vi stadsbor blir lätt lite rastlösa på landet, vet du.Det låter väldigt bra tycker jag!
(Har för övrigt hört mycket gott om kvarnen i hyssna det senaste - verkar vara ett trevligt ställe om en är i krokarna)
Till skillnad från oss lantisar som helst bara vill vara hemma (avskyr faktiskt att vara i Göteborg mer än några timmar numera )Ja, Kvarnen i Hyssna dök upp i en av våra desperata surfningar efter utflyktsmål lagom nära sommarhuset. Vi stadsbor blir lätt lite rastlösa på landet, vet du.
Förresten, den lokala livsmedelsbutiken säljer importerad färsk pepparrot, men de burkade pepparrotsprodukterna är faktiskt av lokalt ursprung.
Det är mycket viktigt att utflyktsmålen ligger inom femtio kilometers radie, och då måste alltså ändå Göteborg räknas bort eftersom det räknas som fusk att åka till Göteborg när man blir rastlös på landet.Till skillnad från oss lantisar som helst bara vill vara hemma (avskyr faktiskt att vara i Göteborg mer än några timmar numera )
På temat utflykter och mat så finns det en himla fin bok med gårdsbutiker i Halland. Vi lånade den på lokala biblioteket (som jag för övrigt älskar) och tänkte roadtripa med den som guide i sommar. Kommer bli tufft att orka med all mat när vi ska ta oss mellan Tjolöholm-Skårs gård-Äskhult. Hinner ju knapt smälta maten på vägen
Tror vi diskuterade det vid annat tillfälle - det är verkligen helt tokigt att det ska vara så illa med pepparroten
Grindmossen ska vara trevligt sägs det (går numera att åka häst och vagn dit tack vare nyare verksamhet i fotskäl Fin grej tycker jag) och så finns ju Gaiagården såklart. Jag har iofs aldrig varit där pga att de verkar lite galna (jag får liksom lust att hänga på deras gudinne-festivaler på ett ironiskt sätt ) men det är ju himla fint ställe utifrån! och intressant kan jag tänka migMen ungefär området Kungsbacka-Varberg-Hyssna eller så, funkar.
Känner mig übertöntig som lutar åt aningens mer konventionellt upplägg. Något med sill. Lokal öl. Hallands fläder. Lite lax på något gott sätt. Sparrispaj med skaldjur i, kanske? Lokala smaker? Pepparrot? Sandodlad färskpotatis, men jag gillar inte potatis till sill utan vill hellre ha danskt rågbröd.
Om man äter dels lite sill, dels lite annat, måste man ha en silltallrik då och sedan byta inför "huvudrätten"? Jag vill inte laga huvudrätt, jag vill ha lite av varje och det känns överdrivet borgerligt med silltallrik och "huvudrätt". Men jag vill gärna ha lite sill för all del.
Tänkte uppdra åt partner att fixa en jordgubbsurpris till dessert, hen fixar säkert även Aperol sprits som inledande dryck.
Jag byter garanterat tallrik mellan förrätt och huvudrätt på midsommar men det är mest för att få lufta mitt underbara finporslin!
Det blir tämligen fantasilöst här, sill och ev lax med traditionella tillbehör och sedan grillat (ryggbiff eller någon bit älg). Det finns risk för att jag kör skaldjursfrossa på midsommardagen, det beror på hur mycket jag har lust att ruinera mig
Borgerligt värre, med finsporslin och allt! Jag skulle också byta tallrik mellan sill och grillat kött, såklart. Ska man äta sill, lax och någon paj som vi ska göra, får det lov att gå bra med samma tallrik.
Rörstrand Skåne, pappa samlade på det större delen av livet så det är arvegods. Jag har en skänk full av det
Rörstrand Skåne, pappa samlade på det större delen av livet så det är arvegods. Jag har en skänk full av det