Ja, jag har sett lite varianter på temat, oftast med just bacon. Jag är rätt förtjust i att använda bacon så där som "krydda" i mat, men det är jag ensam om i hushållet.Egentligen har man inte kött/grytbitar i gigantes, man kan ha finhackat bacon mer som en krydda. Bogfläsket i receptet är en försvenskning. Men det är klart att det GÅR att göra med kött. Med lamm blir det säkert jättegott.
Jag har sedan många år tillbaka hanterat "exotiska" recept på samma vis som "vanliga". Dvs jag utgår från receptet och gör som jag tycker. Det resulterar inte i måltider som världens husmödrar hade namngivit vid första tuggan, men det gäller i allt väsentligt även för den "svenska" mat jag lagar.
Jag gillar att föreställa mig att jag hade varit ungefär likadan i det avseendet, oavsett var i världen jag hade vuxit upp. Och Grekland kan inte vara det land i världen som mest effektivt bryter ner flickors och tjejers självständighet och kreativitet, föreställer jag mig.