Tittar in i ditt kök, del 10

Status
Stängd för vidare inlägg.
Nyttig och fräsch kvällsmat bestående av blandad sallad med broccoli, riven morot, äpple och rädisor + rökt makrill, keso och ägg.

Kompenserar dock genast det nyttiga och fräscha med att tvångsäta pinsamma mängder lösgodis. Inget framkallar tröstätningsbehovet så starkt som att vara fjättrad vid ett nattjourpass, som dessutom inkräktar på helgledigheten. 14 och en halv timma kvar och jag har redan förätit mig. :meh:
 
Nyttig och fräsch kvällsmat bestående av blandad sallad med broccoli, riven morot, äpple och rädisor + rökt makrill, keso och ägg.

Kompenserar dock genast det nyttiga och fräscha med att tvångsäta pinsamma mängder lösgodis. Inget framkallar tröstätningsbehovet så starkt som att vara fjättrad vid ett nattjourpass, som dessutom inkräktar på helgledigheten. 14 och en halv timma kvar och jag har redan förätit mig. :meh:
Här går jag in i tråden för att fråga vad man äter till rökt makrill och så har du just ätit det!

Jag tycker det är ursvårt att komma på en vettig måltid med rökt makrill, eftersom en massa saker skär sig mot det smakmässigt.
 
Här går jag in i tråden för att fråga vad man äter till rökt makrill och så har du just ätit det!

Jag tycker det är ursvårt att komma på en vettig måltid med rökt makrill, eftersom en massa saker skär sig mot det smakmässigt.

Rökt makrill har jag på knäckebröd, gärna en öl till och kall tunt skivad potatis.
 
Enkel och lätt middag även idag: grön ärtsoppa med miso. Jag är uppenbarligen väldigt trött i skallen för när jag hällde upp soppan efter att jag mixat den insåg jag att jag har mixat ner limebladet som kokade med. Inte så gott. Världens enklaste middag var tydligen för avancerad för mig idag. :banghead:
 
Rökt makrill har jag på knäckebröd, gärna en öl till och kall tunt skivad potatis.
Det är just det, kan man äta det med något annat, utöver knäckebröd och potatis? Jag misslyckas alltid när jag försöker spexa till det. Den rökta smaken kombinerad med den feta fisken tycks behöva ett mycket neutralt ackompanjemang.
 
Det är just det, kan man äta det med något annat, utöver knäckebröd och potatis? Jag misslyckas alltid när jag försöker spexa till det. Den rökta smaken kombinerad med den feta fisken tycks behöva ett mycket neutralt ackompanjemang.
Känns det inte som att picklad rödlök skulle kunna passa till? (Men jag har inte ätit rökt makrill sedan jag var barn så jag har ingen talan i frågan.)
 
Jag tycker äppelsmaken passar väldigt bra till det feta i makrillen, rädisa helt ok också. Och det lätta och lite krispiga i salladen funkar bättre än till exempel dillstuvad potatis. Broccoli och morot gör det ändå någorlunda "matigt".

Jag köper ibland en liknande färdig sallad med broccoli/morot/keso/ägg/blandad sallad och blodgrape och varmrökt lax, så den är modifierad till makrillen där grapen inte kändes riktigt rätt (men till lax är det gott). Ägget kunde man kanske skippa, men det kan vara fint att ösa på med lite proteiner ibland.
 
Jag tycker äppelsmaken passar väldigt bra till det feta i makrillen, rädisa helt ok också. Och det lätta och lite krispiga i salladen funkar bättre än till exempel dillstuvad potatis. Broccoli och morot gör det ändå någorlunda "matigt".

Jag köper ibland en liknande färdig sallad med broccoli/morot/keso/ägg/blandad sallad och blodgrape och varmrökt lax, så den är modifierad till makrillen där grapen inte kändes riktigt rätt (men till lax är det gott). Ägget kunde man kanske skippa, men det kan vara fint att ösa på med lite proteiner ibland.

Jag tänker ju hutt istället för äpple:D men syftet är detsamma;)
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp