Idag valde dottern att vi skulle göra kokosbakad torsk med tomat- och mangosallad. Uppenbarligen ett klokt val eftersom det blev väldigt gott. Vi öste dock på med mer mango chutney, mer vitlök och mer sambal oelek än det stod i receptet
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Idag valde dottern att vi skulle göra kokosbakad torsk med tomat- och mangosallad. Uppenbarligen ett klokt val eftersom det blev väldigt gott. Vi öste dock på med mer mango chutney, mer vitlök och mer sambal oelek än det stod i receptet
Det låter gott! Recept?
Ratatouille är verkligen fantastiskt!Ospännande, men god middag: pasta fiori, ratatouillen från häromdagen spetsad med chili och med stora vita bönor. På toppen ruccola, svartpeppar och hyvlad parmesan.
Ratatouille mognar verkligen och den var jättegod idag.
Har du berättat om den gamla vanliga grytan här? Jag blir nyfiken! Vad är det i den?Partner lagade "min gamla vanliga spanska kikärtsgryta". Med bröd. Bondskt och gott. Kaffe och mörk choklad efteråt.
Har du berättat om den gamla vanliga grytan här? Jag blir nyfiken! Vad är det i den?
Jag vill också ha recept! Jag ger nämligen upp att försöka göra biffar på kikärtor nu efter gårdagens försök.Partner lagade "min gamla vanliga spanska kikärtsgryta". Med bröd. Bondskt och gott. Kaffe och mörk choklad efteråt.
Tack för receptet!Det är en tomatsås med kikärtor i. Jättemycket finhackad lök i relation till mängden krossad tomat. Vitlök, rökt paprikapulver, ganska mycket vanligt paprikapulver, lite chili av något gott slag, en skvätt överblivet rödvin, mängder med mald spiskummin. Smaka av med salt, svartpeppar och ev lite rödvinsvinäger. Jag vet inte hur länge den hade puttrat, men känner jag honom rätt stekte han löken sakta och länge och lät även såsen puttra ett bra tag.
Enligt den spanska idén ska man ta en klump torkat, salt grisfett som får koka med i grytan. I brist på detta, tog han lite finhackad spansk korv.
Apropå kontorskaffe, så fattar jag inte hur man skulle bära sig åt för att lyckas bli bortskämd om man har ett arbete?
Men åååååh! Jag var tonåring och fick en aha-upplevelse! @mandalaki , rädda mig här
Tack för receptet!
Den låter lik den spanska kikärtsgryta jag gjorde till en kompis buffé häromåret. Det receptet kom ursprungligen från Anna och Fanny Bergendahls Oliver och timjan och innehöll utöver det du beskriver en hel del sesamfrön och reddes med hälften av kikärtorna, som mixades. Jag ska ge mig på ett försök med din f.d. hemmanalles variant någon dag. Det låter som rätt mat för ruskvädret och råkylan.