Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
De recept på labneh som jag har hittat, beskriver det ungefär som när man låter yoghurt rinna av och bli till färskost - fast på getyoghurt, då. Jag får inte ont i magen av labneh, så det är högst troligt inte komjölk den är gjord på i de där vanliga burkarna.Jag trodde labneh var komjölk? Men jag har aldrig tittat närmre på dem å andra sidan..
Det känns som om deras kakor typ är det bästa på hela stället?! (Även om fröknäcket är trevligt). Har testat deras snickerskaka som är löjligt god!Lunch på Berit och Elvy. Jag tog bipimap-bowl - hur det nu stavas. Gott var det! Kaffe och en raw lakritskolakaka som var GALET god!
Varm korv! Jag grillar varmkorv i dag. Jag ar sa TROTT ... jag vet att det ar min arthritis, men det gor mig ju inte mindre trott. Nu ska vi ata och sedan aka med Maken for en MRI ... vi hoppas att den visar att han behover en ny operation for sin stenosis sa han kan rora sig lite mer normalt igen.
Sedan blir det bar och glass till efteratt. So there.
Hemmagjord mozzarella? Berätta mer!Förbereder middag à la bönpasta med hemmagjord pesto, hemmagjord mozzarella, samt ugnsrostad aubergine och courgette. Jordgubbar och yoghurtvisp blir efterrätt.
Förbereder middag à la bönpasta med hemmagjord pesto, hemmagjord mozzarella, samt ugnsrostad aubergine och courgette. Jordgubbar och yoghurtvisp blir efterrätt.
Vi köpte ett 'Italian cheese making kit' med oss som present, det innehöll alla redskap och ingredienser utom mjölk. Vi kokade 4 liter standardmjölk med citronsyra och löpe (som här kom i tablettform!). Sedan fick det stå tills det stelnat lite, varpå massan skars i små kuber. Sedan värmde vi upp det igen, körde genom silduken och liksom masserade massan lite. Ungefär här gav jag mig ut på en löptur, så exakt hur det gick till sedan vet jag inte, men när jag kom hem fanns det fyra rediga klumpar mozzarella i alla fall! Helt perfekt blev det inte, men det smakar och ser åtminstone rätt ut. Man kunde även välja att göra ricotta med samma kit och andra instruktioner. Kul experiment, men tveksamt om det är värt jobbet (tiden) varje gång man blir sugen på mozzarella och inte har semesterHemmagjord mozzarella? Berätta mer!
Jag har eventuellt lyckats beställa in en pizza med just vispgrädde på en gång. "Pizza Sorpresa" visade sig i just det fallet verkligen vara en, hm, överraskning.Ja den där mozzarellan är jag också nyfiken på.
Sen senast har jag varit i Hufudstaden och troligen ätit den äckligaste pizzan jag någonsin ätit (vilket inte säger lite) - vilket var lite förvånande eftersom det jag googlade på och letade efter var den BÄSTA pizzan i stan.
Pizzerian heter Giro och ligger på Sveavägen om någon känner till den.
Degen var som att tugga gammal papp (vilket jag har testat och kan uttala mig om) men det som verkligen gjorde det hela superäckligt var ricottaosten. Min pizza var inbakad och ricottaosten inuti vällde ut och smakade absolut ingenting utan kändes mer som om de fyllt pizzan med hårt vispad grädde. Vilket INTE är vad jag vill ha på nån pizza.