Tårtor, bröd, kakor och annat

Status
Stängd för vidare inlägg.
@Thomasine
Se till att det är lagom med smet för din storlek av långpanna. Har haft ugnar där jag fått göra 1 1/2 sats, för annars blev den för tunn och bränd i kanterna. Och var noga med att den inte blir för länge i ugnen och torkar. Jag brukar använda 7 sortera kakors recept, och det ska verkligen vara exakt 5 minuter, inte längre.
 
Jag har gjort just rulltårta ett par gånger på sistone, i min ugn är det viktigt att den inte är inne särskilt länge.
Såååå satsa på att gör ett gäng och testa dig fram är mitt tips.
Släpper den inte lätt så pensla vatten på pappret så släpper det lättare.
 
Hur gör du när du rör ihop smeten? Mjölet ska bara vändas ner med slickepott eller liknande redskap tills det precis är blandat och du ska undvika att få in luft. Håll dig ifrån elvisp eller maskin om du använder det , rör ihop hela smeten för hand.
Tack för inspel! Röra ihop för hand är nog det enda jag inte provat. Sall göra ett nytt försök i veckan.
 
Inte baka, men det är efterrätt så tänker att det passar in ändå 😃 Gjorde glass från Camilla Hamids bok idag! Blev supergott, men kommer nog minska lite på digestivet till nästa gång :) 7F603C80-BB85-4145-984E-0F5317178971.webp
 
Ingen bild tyvärr. Kanelbullar vet ju alla hur det brukar se ut oavsett. Natt till idag fick jag överordnads tillåtelse att baka. Man kan kalljäsa men jag värmde mjölken och hade i mycket mindre jäst än det står på recepten. Lite mindre mjöl än på recepten och en matsked socker. Det fick jäsa halva natten. Sen slängde jag i allt det goda -ägg, socker och rumsvarmt smör. Knådade. Gjorde fyllning. Bakade ut. Lät jäsa upp ordentligt före gräddning. Jättegoda bullar🙂.
 
Ingen bild tyvärr. Kanelbullar vet ju alla hur det brukar se ut oavsett. Natt till idag fick jag överordnads tillåtelse att baka. Man kan kalljäsa men jag värmde mjölken och hade i mycket mindre jäst än det står på recepten. Lite mindre mjöl än på recepten och en matsked socker. Det fick jäsa halva natten. Sen slängde jag i allt det goda -ägg, socker och rumsvarmt smör. Knådade. Gjorde fyllning. Bakade ut. Lät jäsa upp ordentligt före gräddning. Jättegoda bullar🙂.
Hade du ägg i degen alltså?🙂
 
Intressant! Aldrig hört om kanelbullar med ägg i degen.

Själv bakade jag bröd igår, hade bunken på köksvågen och hällde i salt och mjöl direkt ur förpackningarna. Råkade hälla i 39 g salt istället för 20, så åt ganska salta mackor tilö frukost 😅 🙈
Ja, salt o kryddor är det klokast att mäta med mått men mjöl är det bra att väga för mjöl packar sig lätt i måttet.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat I tråden om tårtor, bröd, kakor och annat så delar vi ju med oss av våra fantastiska bakverk. Tänkte att det kunde vara roligt att ha...
2
Svar
23
· Visningar
4 129
Äldre Säkert en gammal text iom att 50-öringar finns omnämnt- men ack så aktuell.... "En dag i staden. Jag är sugen på kaffe kände jag en...
Svar
3
· Visningar
1 481
Senast: Mia_R
·
C
Hundhälsa Hej! Jag vill dela med mig av mina erfarenheter så det kan hjälpa andra. Jag har en snart 11 år gammal schäfertik som haft problem...
2
Svar
26
· Visningar
17 407

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp