Samma som med drömmar. Helskotta vad illa det luktar när man gör dem, men oj vad gott det blir i slutändanVisa bifogad fil 81500
Gjort mandelkubb!
Jag trodde detta skulle vara komplicerat men svårighetsgraden är på typ samma nivå som chokladbollar, trevligt. Jag har aldrig bakat med hjorthornssalt (heter tydligen inte hjortronsalt??) förut och fick lära mig den hårda vägen när jag öppnade ugnsluckan och skulle dofta på kubbarna att det frigörs ammoniak under jäsningsprocessen. Tror jag brände bort vartenda näshår jag hade
Dessa ska svalna HELT innan man äter dem, annars smakar de ammoniak också märkte jag.. Var helt övertygad om att jag gjort något fel men när de väl fått svalna och "torka" helt är ammoniaken borta. Rekommenderat att låta de torka på galler tror jag. Jag hade inget sådant men vände på dem när de bara var lite fuktiga under och det gick också fint.
I mitt recept var det 4 bittermandlar och jag tror att det nog skulle bli bättre med iaf 6 st då mandelsmaken var lite väl klen. Men konsistensen blev precis perfekt torrhet