Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
LingonsyltBlåbärspaj!
Har även massa lingon och rabarber i frysen jag inte vad jag ska göra av...
Visa bifogad fil 74643
Lingonsylt
Blåbärspaj!
Har även massa lingon och rabarber i frysen jag inte vad jag ska göra av...
Visa bifogad fil 74643
Mitt bästa lingontips är Tjinuski-paj. Den är ganska mäktig, men perfekt att laga när man har middagsgäster!Blåbärspaj!
Har även massa lingon och rabarber i frysen jag inte vad jag ska göra av...
Är den tillräckligt vispad? Vispar man för lite blir den ibland mjuk. Maräng ska vispas länge. Vad har du använt för recept?Har försökt göra marängbottnar men det går bara åt skogen . Orkar inte separera fler ägg nu utan kommer att köpa färdiga bottnar.
Har gjort två bottnar varav den ena helt efter receptet. Den andra fick stå kvar i 100 graders värme en timme extra (den första dock kvar på eftervärme över natten).
Är det någon här som har tips att ge? Grädda i ugnen i 42 timmar?
Det som är fel är att marängen inte blir torr i mitten. Jag vill att den ska vara torr rakt igenom. Nu är den kladdig inuti.
Är den tillräckligt vispad? Vispar man för lite blir den ibland mjuk. Maräng ska vispas länge. Vad har du använt för recept?
lite grann bör marängen kunna eftertorka i rumstemp om den bara är lite mjuk.
Då låter det som det var för kort tid. Sockerkristallerna ska vara upplösta om man vill ha en spröd maräng (och marängen så fast att man kan vända bunken upp och ner över huvudet utan att bli kladdig). Det går också att testa att ta hälften florsocker, hälften strösocker för sprödare maräng, jag tycker dock inte att det blir någon jätteskillnad, men kanske kan vara värt att prova.Kanske den blev för dåligt vispad? Jag vispade inte jättelänge utan slutade när den var fast och allt sockret vispats i. Kände en del sockerkristaller när jag slickade av vispen. När jag gjorde små maränger i våras gick det dock hur bra som helst men tänker att de kanske lättare går att få torra just för att de är mindre.
Det torkar säkert lite till i rumstemperatur men det blir inte den konsistensen jag vill ha då, utan hårdare. Jag vill ha maräng som lätt skulle gå att smula sönder
Tack för tips!!
Vad är det för recept?Har vegansk ostkaka i ugnen, ett recept jag ville prova. En halvtimme kvar och jag vill ju smaka nuuu.
Hittade det här: http://www.greenwarrior.se/sv/artiklar/vegansk-ostkaka.html Jag har sett olika varianter, men gillade tanken på risgrynsgröt som bas. Det blev mycket smaskens. Rekommenderas.Vad är det för recept?
Och blev den bra?
Det gick att hålla bunken upp och ner utan att smeten åkte ut.Då låter det som det var för kort tid. Sockerkristallerna ska vara upplösta om man vill ha en spröd maräng (och marängen så fast att man kan vända bunken upp och ner över huvudet utan att bli kladdig). Det går också att testa att ta hälften florsocker, hälften strösocker för sprödare maräng, jag tycker dock inte att det blir någon jätteskillnad, men kanske kan vara värt att prova.
Spännande kombo! Syrlig eller?Smulpaj med äpple och lingon.
Visa bifogad fil 75342
Åh, vill du dela med dig av receptet?Choklad- och oreopaj, väldigt enkel och supergod
(4-åringens betyg "jag njuter!")
Visa bifogad fil 75396