De flesta i min omgivning intygar dyrt och heligt att de bara köper svenskt fläskkött. Eller håller tyst/duckar...
Här brukar det finnas folk som sticker ut hakan även när det handlar om pk-åsikter. Så här kanske jag kan få reda på hur ni tänker. Ni som handlar danskt kött istället för det (ofta) lite dyrare svenska.
Vilka delar i det svenska djurskyddet ska de svenska bönderna få stryka för att kunna konkurrera på lika villkor? Eller förväntas de kunna trolla? Strunta i grisuppfödning?
Här i Sverige har slakterier dragit ned på antalet grisar de tar emot - det går inte sälja, det är för dyrt i jämförelse med danska. Det innebär att bönderna inte kan sälja sina grisar, uppfödda under det svenska djurskyddet, utan blir tvungna att avveckla.
Jag skulle kunna lista saker som är tillåtet i Danmark men inte i Sverige och som låter mer eller mindre horribelt i mina öron om någon anser att grisarna har det ungefär likadant i Sverige som Danmark. Behöver ni listan kan jag utveckla mig och länka till rapporter.
Det enda argument jag fått är att det danska är mörare. Vad är de andra? Det skulle vara intressant att försöka se frågan från någon annans synvinkel. Jag är gränsfall rabiat. Äter dock så försvinnande lite griskött att jag ger nån grisbonde ljus i mörkret... Jag tycker dessutom inte den svenska fabriksuppfödningen är så kul heller, men jämför man med de billigare alternativen så...
Här brukar det finnas folk som sticker ut hakan även när det handlar om pk-åsikter. Så här kanske jag kan få reda på hur ni tänker. Ni som handlar danskt kött istället för det (ofta) lite dyrare svenska.
Vilka delar i det svenska djurskyddet ska de svenska bönderna få stryka för att kunna konkurrera på lika villkor? Eller förväntas de kunna trolla? Strunta i grisuppfödning?
Här i Sverige har slakterier dragit ned på antalet grisar de tar emot - det går inte sälja, det är för dyrt i jämförelse med danska. Det innebär att bönderna inte kan sälja sina grisar, uppfödda under det svenska djurskyddet, utan blir tvungna att avveckla.
Jag skulle kunna lista saker som är tillåtet i Danmark men inte i Sverige och som låter mer eller mindre horribelt i mina öron om någon anser att grisarna har det ungefär likadant i Sverige som Danmark. Behöver ni listan kan jag utveckla mig och länka till rapporter.
Det enda argument jag fått är att det danska är mörare. Vad är de andra? Det skulle vara intressant att försöka se frågan från någon annans synvinkel. Jag är gränsfall rabiat. Äter dock så försvinnande lite griskött att jag ger nån grisbonde ljus i mörkret... Jag tycker dessutom inte den svenska fabriksuppfödningen är så kul heller, men jämför man med de billigare alternativen så...