Westernponny
Trådstartare
Det är min fråga.
Jag har läst att man ALDRIG skall skära av ny sula (frisk) vid skoning eller verkning.
Min hovslagare skär alltid av en tunn bit av sulan som inte är dålig, dålig menar jag när sulan är smulig som man kan skrapa av med kniven.
Nu när min häst har fång (6 veckor sen) togs skorna av o hen skar av sulan under tån 2 mm, vilket jag tycker är helt onödigt för sulan tar lång tid att återväxa. Hen kapade inte av tåväggen alls.
Jag tjatar alltid på hen men får till svar att jag måste göra så.
Hur gör ni hovslagare när ni skor, skär ni av en bit i frisk sula?
Även vid verkning, hur gör ni då med sulan?
Jag har läst att man ALDRIG skall skära av ny sula (frisk) vid skoning eller verkning.
Min hovslagare skär alltid av en tunn bit av sulan som inte är dålig, dålig menar jag när sulan är smulig som man kan skrapa av med kniven.
Nu när min häst har fång (6 veckor sen) togs skorna av o hen skar av sulan under tån 2 mm, vilket jag tycker är helt onödigt för sulan tar lång tid att återväxa. Hen kapade inte av tåväggen alls.
Jag tjatar alltid på hen men får till svar att jag måste göra så.
Hur gör ni hovslagare när ni skor, skär ni av en bit i frisk sula?
Även vid verkning, hur gör ni då med sulan?