Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Haha, va? Lustigt ord?Bregott på mackan och Bregott till stekningen. Kallar både Bregott och smör för smör. (Vilket är ett jättelustigt ord måste jag säga. Som mjölk.)
Man. Får. ALDRIG. Gräva. Hål. I. Smöret. Som. Finns. I. Smörasken
Jo men om man tänker på det. Låter det inte lustigt när man säger det?Haha, va? Lustigt ord?
Jag kan verkligen förstå det. Folk som gräver i smöret eller smular i det...Vissa sammanboende har för husfridens skull varsitt sovrum. Jag och min sambo har varsin bregottask.
Njaa.. Men är med på vad du menar.Jo men om man tänker på det. Låter det inte lustigt när man säger det?
Särskilt barn lär ju sig säga mjölk tidigt. Kunde varit något enklare än mjölk.
Tycker det är ett skitkonstigt ord.
I min familj säger vi margarin till margarin och smör till smör... I och för sig tror gag aldrig vi hade smör hemma när jag var liten, det var margarin för hela slanten - det är först långt senare jag klassat margarin som otjänlig som människoföda.Ja, så är det. Men det jag menade var att generellt säger vi (i alla fall min familj/de jag pratar med) smör till sånt man har på smörgåsen och margarin till sånt man bakar med, medan släktingarna säger tvärt om.
Vi har också smör till bakning, men inte samma smör som vi har på smörgåsen och det kallar vi antingen margarin eller "smör till bakning" (oftast det första för att det är kortare att säga)
Vissa sammanboende har för husfridens skull varsitt sovrum. Jag och min sambo har varsin bregottask.
OMG. Vågat.Med risk för att tråden spårar ur, har ni även varsin ost?
Eller kaviartub?OMG. Vågat.
Tillägg i smördebatten:
använd en och samma produkt till allt så löser det sig.
När jag pluggade nere i Sthlm och bodde i en bararack (ohyes, 4 realz*), vilken hade ett ytterst sparsamt ttilltaget kylskåp i ett av hörnen, lärde jag mig uppskatta lyxen av äkta smör på maratonätna Wasa Husman. Levde på hårdbrö och pannkaka under den tiden. Gemensam nämnare: SMÖR.
* Campus Solna i Huvudsta. Studentboende i 72 baracker på en blockad påfart till Frösundaladen.
Nej, smör kan inte förvaras i rumstemperatur för den som gjorde det levde för nära Skutskär (och hen var nos-döv för just den lukten)Och jag som tänkte föreslå att bryta ut detta, och döpa tråden till "Saker som ni inte fattar alls".
Smör är just smör och ingenting annat än smör.
Smör går utmärkt att bre på smörgås - även mjukt franskbröd - eftersom en öppnad förpackning förvaras i rumstemperatur. Så gjorde man förr, innan kylskåpet var uppfunnet - så funkar det även idag.
Bregott kan närmast beskrivas som en smör-wannabe.
Det funkar att ha på smörgås, om det inte finns smör att tillgå. Men det gör inte Bregott till smör, trots att det innehåller smör. Förutom rapsolja, innehåller Bregott vatten - faktiskt mer vatten än smör, om man har valt Bregott Mellan. (det ser man tydligt om man brer Bregott Mellan på knäckebröd.)
Människor som köper Bregott köper också vatten med det högsta literpriset i landet.
Margarin är inte smör. På precis samma sätt som Oatlys mjölkersättning inte är mjölk.
Lätta klassas inte ens som födoämne, med sin palmoljeblandning.
Efter att TV-licensen hamnat på skattsedeln, åker före detta TV-licens-tjänstemän runt i landet och lägger sniglar på ögonen åt människor som köpt Lätta.
Du ska inte förvara smör halvårsvis i rumstemperatur.Nej, smör kan inte förvaras i rumstemperatur för den som gjorde det levde för nära Skutskär (och hen var nos-döv för just den lukten)
Jag kan verkligen förstå det. Folk som gräver i smöret eller smular i det...
Massafabriken luktade ner smör på en timme om vinden låg fel. Man bör inte äta ett halvkilo smör på en timmeDu ska inte förvara smör halvårsvis i rumstemperatur.
Du ska konsumera den.