Stora smörslaget på Bukefalos (utbruten från Saker som ni fattade sjukt sent)

Samma här. Utom när jag skrev katrinplommon och glömde specificera "torkade" och han kom hem med katrinplommon-juice :arghh:.
Hehe får mig att tänka på en incident från min barndom. Mamma hade skrivit handlingslista, i två kolumner. Överst i ena stod tvättmedel, överst i andra stod hö (vi hade marsvin). Pappa handlar och kommer hem med nåt tvättmedel vi aldrig haft förut. Mamma ifrågasätter och får till svar ”det stod ju att jag skulle köpa tvättmedlet till höger”. Något hö fanns inte med i kassarna. :D
 
Hos oss heter det "smör" = smöret på mackan dvs bregott och "smörsmör" dvs rent smör att baka med.
Glasklart!
Hos mig är det smör kort och gott, magarin befattar jag mig inte med så hemma är det inga problem skulle det ändå slinka in på något vis får jag kalla det smörja eller skräp, lämplig plats för det är i soporna eller möjligen som skofett :) . Bregott, kan komma i fråga men det heter i så fall Bregott
 
Hos mig är det smör kort och gott, magarin befattar jag mig inte med så hemma är det inga problem skulle det ändå slinka in på något vis får jag kalla det smörja eller skräp, lämplig plats för det är i soporna eller möjligen som skofett :) . Bregott, kan komma i fråga men det heter i så fall Bregott

Samma här. Hos oss existerar smör och Bregott, dessa kallar vi fantasifullt nog för smör och Bregott :p
 
För att det är praktiskt! Numer måste jag alltid fråga min sambo ”vilket smör?” om han ber mig hämta smöret, för både smörgåssmöret och steksmöret är ju smör. Sjukt jobbigt. 🙄
Alltså. Ni har ett smörpaket för smörgåsar och ett smörpaket för stekning.
Har ni också flera mjölkpaket, ett med mjölken som dricks i drickglas och ett med den mjölken som hälls på flingor?
 
Alltså. Ni har ett smörpaket för smörgåsar och ett smörpaket för stekning.
Har ni också flera mjölkpaket, ett med mjölken som dricks i drickglas och ett med den mjölken som hälls på flingor?
Dricker inte mjölk. Men jag har två olika yoghurtar. En som jag dricker till medicinerna och en som jag äter
 
Alltså. Ni har ett smörpaket för smörgåsar och ett smörpaket för stekning.
Har ni också flera mjölkpaket, ett med mjölken som dricks i drickglas och ett med den mjölken som hälls på flingor?
Ja. Eller alltså, smör i foliepaket för stekning och smör (Bregott) i plastpaket för att ha på smörgåsen. Steksmöret är ju ett helvete att bre på en smörgås, blir ju mer hål än smörgås kvar då.
 
Ja. Eller alltså, smör i foliepaket för stekning och smör (Bregott) i plastpaket för att ha på smörgåsen. Steksmöret är ju ett helvete att bre på en smörgås, blir ju mer hål än smörgås kvar då.
Nejdå, det gäller bara att ta fram det i tid :) Men bregott är mer praktiskt.
 
Men nog är det väl vanligt att ha ett gäng produkter för bakning och smörgåsar etc?

Jag har ett paket för smörgåsar, ett paket med hårt smör för stekning i de fall jag inte använder olja. Olja till viss stekning (svamp, kött och fisk steks i riktigt smör) Plus en olivolja för sallader.
 
För att inte tala om när man bor i hus med andra familjemedlemmar (genetiken KAN eventuellt ifrågasättas om detta händer) och någon läser "en klick smör" lite för bokstavligt och gräver ett HÅL i smörgåssmöret om detta används för stekning. :arghh::rage:
Också en god anledning till att ha skilda paket och märken för stek/bak och smörgåsar.
 
Jag använder bara margarin, men säger att jag smörar smörgåsen när jag brer på margarin. Steker i olika oljor. Bakar typ aldrig, men använder margarin isf. Använder inga mjölkprodukter.
 
För att inte tala om när man bor i hus med andra familjemedlemmar (genetiken KAN eventuellt ifrågasättas om detta händer) och någon läser "en klick smör" lite för bokstavligt och gräver ett HÅL i smörgåssmöret om detta används för stekning. :arghh::rage:
Också en god anledning till att ha skilda paket och märken för stek/bak och smörgåsar.

1. Steksmör skivas/skrapas i lagom mängd av en kniv. Inte någon arkeologisk utgrävning medels sked odyl. Det ska inte vara en massa stekrester i steksmöret heller :wtf:

2. Man. Får. ALDRIG. Gräva. Hål. I. Smöret. Som. Finns. I. Smörasken :mad:
 
Här har vi bara smör. Alltså riktigt smör både på smörgås och för matlagning/bakning. Jag gör en egen saltad variant och maken använder osaltat. Enkelt och bra.
 
1. Steksmör skivas/skrapas i lagom mängd av en kniv. Inte någon arkeologisk utgrävning medels sked odyl. Det ska inte vara en massa stekrester i steksmöret heller :wtf:

2. Man. Får. ALDRIG. Gräva. Hål. I. Smöret. Som. Finns. I. Smörasken :mad:
Precis! Därför kommer steksmör i en annan slags förpackning så att ingen kommer på tanken att gräva.

Nummer två tänker jag inte ens kommentera. Det borde inte behövas. Någonsin.

För att inte tala om att bregott är snordyrt. Aint no way I'm steking with bregott!
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Lite luddig rubrik kanske men kom inte på något som riktigt passade. Det är är apropå tråden om hur man klarar ett tråkigt jobb där det...
2 3 4
Svar
62
· Visningar
6 445
Senast: Grazing
·
L
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag skrev dethär igår kväll när jag hade panik och ALLT bara var förmycket i huvudet. Så sa den personalen som var med mig att jag kunde...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
5 590
Senast: Voeux
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp