Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kättare!Jag HATAR att skala och hacka lök. Ögonen rinner något kopiöst. Så.....numera använder jag lökpulver istället.... (Sorry - jag vet att det inte var till någon hjälp, men det är så jag har löst problemet ).
Har du provat dessa trick:Jag HATAR att skala och hacka lök. Ögonen rinner något kopiöst. Så.....numera använder jag lökpulver istället.... (Sorry - jag vet att det inte var till någon hjälp, men det är så jag har löst problemet ).
Jag har säkerligen testat nummer 3 och förmodligen också nummer 2. Men inget har riktigt funkat. Nummer 1 låter alldeles för besvärligt om man är lite spontan.... Sedan ser jag nog egentligen inte något större fördel med färsk lök jämfört med pulver.....egentligen.... Jag glömmer att köpa lök. Den blir dålig i kylskåpet. Osv, osv, osv. Lökpulvret finns alltid där när jag behöver det...Har du provat dessa trick:
1 låt löken ligga i frysen 15-20 minuter innan du hackar den.
2 hacka under köksfläkten (om du har en som drar ut luften)
3 hacka bredvid diskhon med rinnande vatten (vattnet drar ner ångorna från löken, sägs det
Jag äter ganska ofta lök. Det ingår i väldigt mycket av min matlagning.
Men varje gång jag tar en lök från skålen i köket svär jag lite över hur svårt det är att skala.
Finns det några husmorsknep? Skiter man i spill och tar av även det yttersta lagret av riktigt lök?
Jag skär av toppen och botten, delar den och drar av skalet. Går i ett nafs.