Börja med att skiva en aubergine och salta på den. Låt den därefter stå.
I riktig moussaka ska det vara lammfärs. Stek lök och vitlök, salta och peppra, låt stå. Stek därefter lammfärsen och krydda med salt peppar och kanel. Kanelen ska inte ta över, utan liksom anas. Lite rosmarin kan också vara gott till! Smaka av! Tillsätt lite fond och rödvin efter behag, vänd ner lök och vitlök, tillsätt krossade/passerade tomater och låt det gå ihop sig till en mysig härlig röra.
Gör en typ bechamelsås av mjölk och mjöl i en kastrull. Släng i en klick smör och låt det puttra lite. Vispa därefter ner ägg och riven ost, gärna fårost eller ost med mkt smak.
Nu tar du auberginerna, klämmer ur överflödig vätska och steker dessa på hyfsat hög värme i olja och smör blandat så de blir riktig göttiga. Salta och peppra.
Sen varvar du aubergine och köttfärs och ostsås. Toppa med lite ströbröd så du får en krispig yta!
Njut med en sallad på grekiska oliver, tomat, olivolja och fetaost! Och en god tzatsiki. Jag brukar ha liiite dill i tzatsikin (förutom vitlök och örtsalt då), tycker att det är riktigt gott. Viktigast är dock ett bra rödvin till