Tilos och Amorgos är mina "getöar". Där är det lätt att få get. På Tilos tror jag t o m att det som heter lamm på menyn inte sällan är get. Och de grillar get på påsk istället för lamm. Man tager vad man haverNu blir det ju lite OT, men vilka öar refererar du till som getöar? På Tilos minns jag att det fanns get på var och varannan meny, men jag har inte sett det så mycket på menyerna på andra öar. Detta trots att jag gärna undviker turiststråken och letar mig upp i gränderna eller bergsbyar. Get är gott och jag har dessutom lovat min syster att hon ska få testa på get i sommar.
(Vart ska du i sommar? I vår ska jag för första gången till Leros och jag är galet nyfiken på maten som har så bra rykte där. Där är den utländska turismen inte så stor så de lagar mat som grekerna vill ha den, inte som de tror att turisterna vill ha den. Det finns så mycket trist mat på turistöarna. Hur mycket jag än älskar Tilos så hör den inte till mina matöar ...)