Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Såklart, det var ju bara exempel i listan. Även Polsk Hucul hör dit liksom konik. Alla raser med vilttecken bör ju höra dit och de speciella egenskaperna som islandshästars tjocka skinn och shetlandsponnyns avsaknad av virvel i ljumsken.Spontant känns det som att om konik och islandshäst är med, så borde fjordhäst och shettis också vara med på listan. Men jag vet tyvärr inte svaret på din fråga. Får hoppas att nån annan kan svara, annars kanske det går att maila nån etolog?
Spontant känns det som att om konik och islandshäst är med, så borde fjordhäst och shettis också vara med på listan. Men jag vet tyvärr inte svaret på din fråga. Får hoppas att nån annan kan svara, annars kanske det går att maila nån etolog?
Åh, vad spännande! Det verkar finnas en del vetenskapliga artiklar när jag söker på Google Scholar. Rasnamnen dök upp på de flesta ställen i sökningsresultatet. Mycket handlar förstås om genetik och ett sätt att se ”primitive traits” tycks vara fysiska egenskaper (typ längden på någon skelettdel osv) men man kan nog hitta en del beskrivningar också. Speciellt i artiklarnas inledande kapitel, där man lär behöva beskriva vad man menar med primitive.
(Men obs att jag bara scholar-googlade och överblickade resultatet + ett par slumpmässigt valda artiklar så jag vet inte säkert!)
Min bild kommer från en föreläsning av en tjej som dissekerat massor av hästar, "the Dutch bone lady".Såklart, det var ju bara exempel i listan. Även Polsk Hucul hör dit liksom konik. Alla raser med vilttecken bör ju höra dit och de speciella egenskaperna som islandshästars tjocka skinn och shetlandsponnyns avsaknad av virvel i ljumsken.
Otroligt intressant!Min bild kommer från en föreläsning av en tjej som dissekerat massor av hästar, "the Dutch bone lady".
Vi fick se bilder från en av hennes dissektioner och jag hade helt ärligt ingen aning om att muskler och organ kunde skilja sig så mycket åt - bara hört talas om arabernas färre kotor innan typ.
Som ingen verkar kunna visa röntgenbilder eller liknande på De jag har röntgat har haft normalt antal kotor.Min bild kommer från en föreläsning av en tjej som dissekerat massor av hästar, "the Dutch bone lady".
Vi fick se bilder från en av hennes dissektioner och jag hade helt ärligt ingen aning om att muskler och organ kunde skilja sig så mycket åt - bara hört talas om arabernas färre kotor innan typ.
Jag är inte förvånad, känns som en såndär myt som bara levt kvar..Som ingen verkar kunna visa röntgenbilder eller liknande på De jag har röntgat har haft normalt antal kotor.
Verkligen! Typ som akhal tekén (vet inte hur det var med andra primitiva raser, på just detta) lagrar extremt lite kroppsfett i underhuden och mer kring organen. Lägger bild som spoiler.Otroligt intressant!
Det var min rasförening som hade föreläsningenVad intressant! Hur har du hittat den kursen?
Det har ganska länge varit en "sanning" bland islandshästfolk att islandshästar skulle ha längre grovtarm än de flesta andra raser, och därmed bättre på att ta upp näring i grovfoder. Vet inte om det stämmer, men låter fullt rimligt i mina öron och stämmer ju då väl också med det du säger att organ faktiskt kan se olika ut på olika raser.Min bild kommer från en föreläsning av en tjej som dissekerat massor av hästar, "the Dutch bone lady".
Vi fick se bilder från en av hennes dissektioner och jag hade helt ärligt ingen aning om att muskler och organ kunde skilja sig så mycket åt - bara hört talas om arabernas färre kotor innan typ.
Ja jag blev väldigt förvånad (och även Zefanja, som hittade nya saker hos tekén jämfört med andra raser) på att det kunde vara så stor skillnad inuti. Och jättenyfiken! Tror föreläsningen spelades in så ska försöka lyssna igen och anteckna mera.Det har ganska länge varit en "sanning" bland islandshästfolk att islandshästar skulle ha längre grovtarm än de flesta andra raser, och därmed bättre på att ta upp näring i grovfoder. Vet inte om det stämmer, men låter fullt rimligt i mina öron och stämmer ju då väl också med det du säger att organ faktiskt kan se olika ut på olika raser.
Oj, måste vara extra dåligt för dem att inte vara så tunna som i filmer från dem i sitt ursprungsland i så fall. Fett runt organen är ju mycket sämre än underhudsfett för människor i alla fall.Verkligen! Typ som akhal tekén (vet inte hur det var med andra primitiva raser, på just detta) lagrar extremt lite kroppsfett i underhuden och mer kring organen. Lägger bild som spoiler.
Blodkärlen på en vanlig häst är alltså täckta av fett. Hela kröset typ är täckt på akhal tekén.
Visa bifogad fil 136983
Mm jag med. De är väldigt fina.Sjukt intressant! Jag har ju alltid varit svag för achal tekiner, men får väl inse att jag är för tung för att rida dem och just nu är det tillräckligt dyrt med två inackorderade hagprydnader.
Nu hänger jag inte med, kan du förklara igen?Oj, måste vara extra dåligt för dem att inte vara så tunna som i filmer från dem i sitt ursprungsland i så fall. Fett runt organen är ju mycket sämre än underhudsfett för människor i alla fall.
Tänkte också att fjordhäst borde vara med!Spontant känns det som att om konik och islandshäst är med, så borde fjordhäst och shettis också vara med på listan. Men jag vet tyvärr inte svaret på din fråga. Får hoppas att nån annan kan svara, annars kanske det går att maila nån etolog?
Känner för att lägga till nordlandshest/lyngshest och dølahest på den norska listanSpontant känns det som att om konik och islandshäst är med, så borde fjordhäst och shettis också vara med på listan. Men jag vet tyvärr inte svaret på din fråga. Får hoppas att nån annan kan svara, annars kanske det går att maila nån etolog?