Sv: Ny viktutmaning
Recept från min viktmottagning:
Grillad fläskfilé och portionsrösti 1 portion (350 kcal)
120 g skalad potatis
1 knapp msk finhackad lök (en medelstor lök är lagom till 6 portioner)
½ dl Milda matlagningsgrädde 15%
Salt
Svartpeppar
Riv potatisen grovt på rivjärn. Finhacka löken. Blanda lök, potatis, salt, peppar och grädde. Häll upp i ugnssäkra portionsskålar ochsätt in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Lägg eventuellt över ett bakplåtspapper efter halva tiden. Känn med sticka så de är mjuka då de är klara. Kan stå på eftervärme i 100 grader tills köttet är klart.
130 g fläskfilé (en stor fläskfilé räcker till 4 personer)
Grillolja (räcker till en hel fläskfilé)
1 msk rapsolja
Grillkrydda
Salt
Svartpeppar
1 tsk Soya
Ta bort det feta på fläskfilén. Gör en grillolja genom att blanda kryddorna med olja och soya. Pensla hela filén. Grilla fläskfilén hel på bra glöd. När den är ordentligt grillad runt om viras den in i folie och får ligga kvar på grillen minst 10 minuter till.
Lägg upp på tallriken:
20 g (en rejäl näve) Ruccola
Rädisor
Minimajs
Recept från min viktmottagning:
Grillad fläskfilé och portionsrösti 1 portion (350 kcal)
120 g skalad potatis
1 knapp msk finhackad lök (en medelstor lök är lagom till 6 portioner)
½ dl Milda matlagningsgrädde 15%
Salt
Svartpeppar
Riv potatisen grovt på rivjärn. Finhacka löken. Blanda lök, potatis, salt, peppar och grädde. Häll upp i ugnssäkra portionsskålar ochsätt in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Lägg eventuellt över ett bakplåtspapper efter halva tiden. Känn med sticka så de är mjuka då de är klara. Kan stå på eftervärme i 100 grader tills köttet är klart.
130 g fläskfilé (en stor fläskfilé räcker till 4 personer)
Grillolja (räcker till en hel fläskfilé)
1 msk rapsolja
Grillkrydda
Salt
Svartpeppar
1 tsk Soya
Ta bort det feta på fläskfilén. Gör en grillolja genom att blanda kryddorna med olja och soya. Pensla hela filén. Grilla fläskfilén hel på bra glöd. När den är ordentligt grillad runt om viras den in i folie och får ligga kvar på grillen minst 10 minuter till.
Lägg upp på tallriken:
20 g (en rejäl näve) Ruccola
Rädisor
Minimajs