Jag såg någon undersökning, jag minns inte var, som kommit fram till att genomgången sjukdom gav snäppet sämre skydd än vaccination (2 doser). En Dansk underökning
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00575-4/fulltext redovisar ca 80,5% skydd mot återinfektion, bättre hos yngre och sämre hos äldre. De så inte att skyddet avtog med tiden. Undersökningen är dock gjord när vi hade färre varianter. Svt har tagit upp den
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ovanligt-att-fa-covid-19-tva-ganger
Karolinska har också gjort en studie när det gäller återinfektion och kommit fram till att covidantikroppar finns kvar minst 9 månader (så länge studien pågått) och skyddar väl.
https://www.svd.se/guide-sa-tolkar-du-nya-ronen-om-antikroppar
Logiken säger också att genomgången infektion ger ett bra skydd även efter längre tid och när det gäller varianter. Om inte så hade andelen återinfekterade i Sverige varit stor och det är den inte. Vaccinet verkar dock ge bättre skydd.
Jag undrar hur du kommit fram till att skyddet mot covid är osäkert och kortvarigt efter sjukdom, finns det någon studie som visar det? Att man vaccinerar sig för att få ännu bättre skydd är fullt förståeligt, det borde ge det bästa tänkbara skyddet.