Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tack! Det känns ju hoppfullt :-)Jag äter majs- och bönpasta och så äter jag en del fröknäcke samt nötter. Men det finns så bra ersättningsprodukter nu så jag sällan behöver tänka på det när jag själv lagar mat. Mandelmjöl funkar bra att baka med och jag äter ofta marängbotten på tårtor. Potatis, ris och sallad går också bra i stället för pasta
Vill tipsa om Hans och Gretas kanelbullar. De är lika goda som vanliga. Schär-bröd har kortare hållbarhet än vanligt men är ett nästan fullgott alternativ till mjukt bröd. Mix wells våffelmix till pannkakor och våfflor är bra, tyvärr är den ekologiska inte lika bra som den oekologiska men den duger absolut.
Det finns glutenfri öl, och man får passa sig för vissa dressingar (ceasardressing innehåller malt t.ex.) men annars så rullar det på som innan.
Det ENDA som är jobbigt är att bli bortbjuden till någon som inte är superbra på att laga mat. De har ofta svårt att tänka utanför sin pastaram. Men jag brukar erbjuda mig att hjälpa till att planera alternativa rätter till mig (typ krutonger och sånt funkar dåligt)... Eller vänta. Det var jobbigt när jag reste till London också, blev mycket kött och potatis.Tack! Det känns ju hoppfullt :-)
Icas glutenfria pasta är vår favorit här hemmaNi som inte äter gluten, har ni några "standard"-grejer ni äter istället för bröd, pasta osv? Vilka är era favoriter?
Jag äter inga ersättningsprodukter utan äter annat istället. Fil på morgonen istället för mackor. Sallad och rivna morötter istället för pasta. Coop har påsar med rårivna grönsaker och färdigt blomkålsris. Kanonenkelt!Ni som inte äter gluten, har ni några "standard"-grejer ni äter istället för bröd, pasta osv? Vilka är era favoriter?
Kladdkaka är busenkelt att baka glutenfritt. Bara byt ut mjölet mot valfri glutenfri produkt.Vad bakar ni till fika? Enkla bakverk utan en massa svindyra bakmixer?
Majspasta låter intressant! Jag älskar kardemumma så de där ska jag prova!Jag äter inte bröd, men när det gäller pasta så är jag mycket förtjust i majspasta. Finns många olika varianter på sådant även i min närmsta butik som jag upplever att har uselt sortiment på det mesta jämfört med andra butiker.
De har även boveteflingor som är jättegoda att ha i tex fil/youghurt istället för "vanliga" flingor. Jag har testat mig igenom ett flertal olika flingor och hittills är det de här jag är mest nöjd med:
För den som inte har något emot kardemumma så kan jag annars rekommendera de här, som egentligen var godare enligt mig, meeen kardemummasmaken stör mig tyvärr:
Det finns rent allmänt väldigt många "alternativa" mjöl-sorter, där många går att använda där det ska vara mjöl i matlagning. På så sätt behöver det inte bli svårare än att baka vanligt. Risenta har ett flertal olika sorter (majsmjöl, kokosmjöl, bovetemjöl...) Inte alla håller ihop tex bröd lika bra som vetemjöl, men det går att googla lite på olika lösningar och att testa sig fram. När jag gjort glutenfria pannkakor har jag haft majsmjöl och något till, samt mer ägg än vad det är i mitt vanliga recept, då har det gått hur bra som helst.
Kikärtsmjöl måste jag kika på! Vi äter en del panerad fisk hemma.Jag har valt bort mjukt bröd men om jag nu måste äta det så väljer jag fjällkakorna och rostar dem.
Äter gärna bönpasta eller kikärtspasta istället för vanlig glutenfri pasta.
Finns även första glutenfri pasta som smakar helt okej!
Kan tipsa om den färska glutenfria pizzadegen som är mycket mer lätthanterlig än den frysta.
Äter pedagogisk måltid på jobbet och de hade panerat fisk med kikärtsmjöl, var ingen som märkte någon skillnad då det var första gången alla fick glutenfritt.
Finns ersättningsprodukter till nästan allt nuförtiden!
Rulltårta på potatismjölVad bakar ni till fika? Enkla bakverk utan en massa svindyra bakmixer?