Ja, vi har inte större för 2 personer, och det finns alltid lite plats kvar !
Hade hellre haft så än en hel kyl och frys.
Och istället haft skafferi! Jag fyller aldrig en hel frys
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, vi har inte större för 2 personer, och det finns alltid lite plats kvar !
Det är nog samma här egentligen. Jag har ett litet överskåp som skafferi, där jag förvarar alla möjliga torrvaror. Det är TRÅNGT där....Hade hellre haft så än en hel kyl och frys.
Och istället haft skafferi! Jag fyller aldrig en hel frys
Jag bunkrar upp framförallt kött när det är rea och kort datum.Köpte frysta bär idag till min overnight oats.
Jag har inga problem att äta samma mat flera dagar i rad så jag måste inte frysa in mat av det skälet.
Husgeråd kan verkligen vara skrymmande! Jag hade stor hjälp av att flytta och inte ha tillgång till färdigt kök direkt. Det gjorde att jag till att börja med bara hade det absolut nödvändigaste framme och när köket äntligen blev klart plockade jag bara in det som jag faktiskt saknade/hade nytta av. Lät resten vara kvar i lådor, nu ett år senare har jag tagit fram några saker men det är mycket som jag inte har haft behov av på ett år och nu har en del åkt till sonen när han flyttade hemifrån, en del är nerpackat till dotterns flytt och en hel del är skickat på återvinning.Jag har aldig skrivit att köket är för litet för matlagning. Men alla skåp är knökfulla med husgeråd och torrvaror.
Här är en stor pengabov för mig.... Jag har ätit gammal ost när jag bodde hemma. Ost som jag inte trodde var dålig, men när jag tog en tugga insåg att den smakade riktigt jävla äckligt, vissa som jag till och med då hittat mögel på. Här är en av grundstenarna till mina matproblem. Samma har skett med mjölk när jag var barn. Jag tycker inte om mjölk längre och är som tur är laktosintolerant och dricker således inte det av den anledningen heller.Jag konsumerar mycket ost, men köper aldrig vanlig ost med kilopris högre än 49:90.
Men så har jag just nu [springer och checkar] tio oöppnade ostar som snittar på över kilot ståendes på kö på osthyllan i kylen. Nio är ur serien Arlas 'familjefavoriter', och den tionde en prästost med kort datum som kostade 46 å nånting. Den lagrade osten klarar av att lagras lite till.
Flera ostar kommer ha passerat bäst-föredatum då de öppnas, men sånt är jag måttligt rädd för.
Jag har plats dock, och skulle inte kunna göra så här med endast en delad kyl/frys.
Nu kanske någon annan svarat (jag har inte läst alla andra inlägg), men lagrad ost innehåller ingen laktos eftersom laktosen bryts ner av mjölksyrebakterierna. Spelar ingen roll om det är mild eller långlagrad ost, det sker på ett par veckor så även hushållsosten är laktosfri. All hårdost är laktosfri.Jag köper tex färdigskivad ost ibland, och det är svindyrt. Men det beror på att jag är lakotisintolerant och bara köper det när jag har cravings
Dela upp osten och frys i lagom bitar?Här är en stor pengabov för mig.... Jag har ätit gammal ost när jag bodde hemma. Ost som jag inte trodde var dålig, men när jag tog en tugga insåg att den smakade riktigt jävla äckligt, vissa som jag till och med då hittat mögel på. Här är en av grundstenarna till mina matproblem. Samma har skett med mjölk när jag var barn. Jag tycker inte om mjölk längre och är som tur är laktosintolerant och dricker således inte det av den anledningen heller.
Numera kollar jag datumet NOGA, äter aldrig efter bäst före, och har bara en ost öppnad i max en vecka. Sedan skänker jag den till ett av barnen. Jag har egen ost också pga att jag inte klarar av att andra rör på osten. Så ja, jag är faktiskt skadad när det gäller ostar. Barnen däremot, tackar och tar emot och säger att jag är löjlig, de vet ju att det inte är något fel på osten, JAG vet ju att det inte är något fel på osten, men hjärnan kan inte förmå mig att äta ost äldre än en vecka för då säger den att den är gammal och smakar äckligt. Trots att den inte ÄR det alls egentligen. Psykiskt alltså.
Tycker inte om ost som varit fryst. Den smular och verkar lite torr i smaken.Dela upp osten och frys i lagom bitar?
Nä, jag river den och fryser.Ni som fryser ost, använder ni den.som smörgåspålägg sedan? Jag tycker inte det fungerar så bra, men att ta ost som varit fryst i mat fungerar fint!
Om du tror att du har någon form av brist skulle jag rekommendera att du testar dig hos en vårdcentral istället! Vissa grejer går att få på recept, annars kan du se om du överlag ens behöver något. Onödigt att köpa magnesium om du inte har brist liksomJag har en del hygienartiklar, tvättmedel och städartiklar inbakat i matkostnaden. Ska börja separera den kostnaden också så blir min matkostnad mer rimlig. På Lidl finns det ju inga svindyra produkter utan det är ju basvaror. Schampo och balsam köper jag då och då lite dyrare eftersom håret blir ett skatbo annars.
Ibland finns det vitaminer och kosttillskott (ginseng, magnesium) på Lidl och då brukar jag bunkra upp. Inte billigt det heller men jag tror att jag behöver det. Kanske pengar i sjön. Ska prova att inte äta så mycket tillskott och se hur jag mår.
Slänger sällan mat. Försöker verkligen se till att ta vara på allt i tid.
Jag har problem med kramp och då säjs magnesium kunna hjälpa.Om du tror att du har någon form av brist skulle jag rekommendera att du testar dig hos en vårdcentral istället! Vissa grejer går att få på recept, annars kan du se om du överlag ens behöver något. Onödigt att köpa magnesium om du inte har brist liksom
Det är i och för sig sant (att det sägs så, jag har ingen aning ^^)Jag har problem med kramp och då säjs magnesium kunna hjälpa.
Det sägs att all lagrad hårdost är laktosfri men jag har aldrig sett någon riktig fakta om att det verkligen är så eller om det bara är en skröna. Jag och många laktosintoleranta med mig kan inte äta vanlig ost, varken lagrad eller olagrad utan att få problem.Nu kanske någon annan svarat (jag har inte läst alla andra inlägg), men lagrad ost innehåller ingen laktos eftersom laktosen bryts ner av mjölksyrebakterierna. Spelar ingen roll om det är mild eller långlagrad ost, det sker på ett par veckor så även hushållsosten är laktosfri. All hårdost är laktosfri.
Livsmedelsverket säger att hårdost innehåller mindre än 0,1 gram laktos per 100 gr hårdost, vilket är precis lika mycket som laktosfria produkter får innehålla. Dessa värden bygger på analyser som Livsmedelsverket själva gjort, inte vad tillverkaren hävdar.Det sägs att all lagrad hårdost är laktosfri men jag har aldrig sett någon riktig fakta om att det verkligen är så eller om det bara är en skröna. Jag och många laktosintoleranta med mig kan inte äta vanlig ost, varken lagrad eller olagrad utan att få problem.
Ni som fryser ost, använder ni den.som smörgåspålägg sedan? Jag tycker inte det fungerar så bra, men att ta ost som varit fryst i mat fungerar fint!