Jag har hittills detta år snittat strax över 3000 per månad, inräknat även uteluncher, fika och -middagar. Som ju varit mer begränsade. Räknar jag in vin och alkohol så ökar det på med 200 till. Och då odlar jag mer än genomsnittet grönsaker, frukt och bär för egen konsumtion. Och har höns som ger ägg till husbehov. Där är ju dock en indirekt kostnad för hönsfoder men den orkar jag inte försöka beräkna. Bakar bröd ibland vid inspiration men långt ifrån allt och äter ofta inte så mkt bröd.
Letar dock inte aktivt efter extrapriser och veckohandlar oftast på Ica maxi, ekologiskt där det går. Allt kött jag gör av med kommer genom prenumerationslådor fyra ggr per år, det är ju också dyrare men enda alternativet om jag alls äter kött. Aldrig kyckling. Unnar mig också god (och dyr) ost. Just nu ligger det nästan trettio lunchlådor i frysen + ett fyllt skafferi och uppbyggt lager av allt möjligt så det väntas några billigare månader framöver. Skulle jag aktivt gå in för det skulle jag säkert kunna pressa en eller två, kanske tre månader runt tusenlappen pga att det är injobbat tidigare.
Allmänt syns det ju ett tydligt mönster att så snart livet är stressigt så sticker matkostnaderna också för det blir mer färdigmat, mindre koll, ingen planering vilket gör mer rester som inte tas om hand ordentligt och lite mer spontan "tröstmat"/godis och liknande. Jag har för övrigt också hämtat inspiration från "Under tian" både när jag aktivt gått in för att hålla ner kostnaderna men också annars - många bra förslag där!
Letar dock inte aktivt efter extrapriser och veckohandlar oftast på Ica maxi, ekologiskt där det går. Allt kött jag gör av med kommer genom prenumerationslådor fyra ggr per år, det är ju också dyrare men enda alternativet om jag alls äter kött. Aldrig kyckling. Unnar mig också god (och dyr) ost. Just nu ligger det nästan trettio lunchlådor i frysen + ett fyllt skafferi och uppbyggt lager av allt möjligt så det väntas några billigare månader framöver. Skulle jag aktivt gå in för det skulle jag säkert kunna pressa en eller två, kanske tre månader runt tusenlappen pga att det är injobbat tidigare.
Allmänt syns det ju ett tydligt mönster att så snart livet är stressigt så sticker matkostnaderna också för det blir mer färdigmat, mindre koll, ingen planering vilket gör mer rester som inte tas om hand ordentligt och lite mer spontan "tröstmat"/godis och liknande. Jag har för övrigt också hämtat inspiration från "Under tian" både när jag aktivt gått in för att hålla ner kostnaderna men också annars - många bra förslag där!