- Svar: 68
- Visningar: 6 836
Ludger Beerbaum, en av världens mest kända hoppryttare med 4 OS-guld i bagaget, har ertappats på film när han använder sig av en otillåten träningsmetod på sina hästar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Men om man inte höjer ribban så kan man ju inte komma åt att dänga hästen så vad är då/ hur utförs touching?Får väl se om det är toutching eller barrering. Många starka krafter inblandade. Höjer man pinnen uppåt så klassas det som barrering. Märklig regel
Tänker att HvE vill ha alla fakta klara för sig innan han verkligen sätter ner foten. Det är ju ändå hans gamla arbetsgivare och säkerligen vän. Verkar ju vara en del oklarheter om man läser Luddes dementi. Däremot undrar man ju fortfarande mer och touching som verkar vara godkänt i Tyskland. Det lär han ju antagligen varit med om.
Tycker själv det är svårt. Har inte sett inslaget själv och med tanke på kraften som Ludde dementerar med så gör det ändå att man undrar. Om de filmat staketstolpar och påstått att de används som bommar så är det ju sannerligen oseriöst.
Jag umgicks i hoppkretsar i slutet av 90-talet och man hörde och såg mycket skit bland många toppryttare men aldrig om Ludde.
MEN med det sagt är ju bara att man använder sig av touching helt sinnessjukt oavsett om tyska förbundet godkänt den träningsmetoden eller inte.
Kan bara hålla med!Hästar är för snälla.
Ännu en gång ställer jag mig frågan om det är rätt att använda djur som tävlingsredskap.
Jo det var han.Var inte han inbladad i barrering tidigare?
Visst, hästarna presterar inte på topp om de inte mår bra. Men jag har oerhört svårt att tro att hästarnas välmående är högsta prioriteten hos någon internationell toppryttare. Det allt annat överskuggande är rimligen att hästarna presterar så bra som de överhuvudtaget kan. Deras välmående är, i bästa fall, en bieffekt."Svenska landslagsryttaren och OS-medaljören i lag Henrik von Eckermann arbetade under tio års tid hos Beerbaum, men slutade 2016.
Han skriver så här i ett sms till SVT Sport:
”Jag kan inte uttala mig om vad andra ryttare gör eller inte gör. Jag kan bara svara för hur jag hanterar och tränar mina hästar. Men jag tar verkligen avstånd från all form av otillåten träning. För mig är hästarnas välmående det allra viktigaste och vi jobbar 24 timmar om dygnet för att våra hästar ska må bra.”"
https://www.svt.se/sport/ridsport/skandal-i-ridsportvarlden-mastaren-anklagas-for-djurplageri
Så du menar att alla toppryttare är känslokalla djurplågare som endast låter bli att plåga sina hästar för att de då skulle prestera sämre. När sker omvandlingen från normal känslomänniska till den där kalla varelsen som inte bryr sig? Går den vid starten i en speciell klass eller finns det någon annan startpunkt?Visst, hästarna presterar inte på topp om de inte mår bra. Men jag har oerhört svårt att tro att hästarnas välmående är högsta prioriteten hos någon internationell toppryttare. Det allt annat överskuggande är rimligen att hästarna presterar så bra som de överhuvudtaget kan. Deras välmående är, i bästa fall, en bieffekt.
Den halmgubben får du ställa någon annanstans.Så du menar att alla toppryttare är känslokalla djurplågare som endast låter bli att plåga sina hästar för att de då skulle prestera sämre. När sker omvandlingen från normal känslomänniska till den där kalla varelsen som inte bryr sig? Går den vid starten i en speciell klass eller finns det någon annan startpunkt?
Jag tror inte det var riktigt menat så utan att en toppryttare är mer intresserad av toppresultat än välmåendet, de säljer de hästar som inte håller måttet fysiskt eller klarar av det livet psykiskt, alternativt får dem utdömda och avlivade.Så du menar att alla toppryttare är känslokalla djurplågare som endast låter bli att plåga sina hästar för att de då skulle prestera sämre. När sker omvandlingen från normal känslomänniska till den där kalla varelsen som inte bryr sig? Går den vid starten i en speciell klass eller finns det någon annan startpunkt?
Då får du förklara vad du menar för det där är vad du skrivit. Dock skönt att du menar något annatDen halmgubben får du ställa någon annanstans.
Jag skulle snarare säga att det är väldigt bra hästhållning att inte ha kvar hästar som inte passar det mål man är ute efter? Vill man tävla grand prix är det väl mycket roligare för både häst och ryttare om hästen både håller fysiskt och psykiskt?de säljer de hästar som inte håller måttet fysiskt eller klarar av det livet psykiskt
Ja, men det som intresserar dem är ju resultatet och en häst som inte håller måttet gör de sig av med, de sänker inte nivån och fortsätter med samma häst. En häst som inte klarar Grand Prix kommer inte heller starta någon.Jag skulle snarare säga att det är väldigt bra hästhållning att inte ha kvar hästar som inte passar det mål man är ute efter? Vill man tävla grand prix är det väl mycket roligare för både häst och ryttare om hästen både håller fysiskt och psykiskt?
Men det är väl ändå högst rimligt? Den häst som inte klarar GP kanske kan vara en underbar kompis för en ryttare på MSV-nivå? Där tror jag faktiskt det är det allra bästa för hästen att få byta ägare och hem. Jag tror inte på att man till varje pris ska behålla en häst som inte passar till det man vill ha den till - det är bättre om den hästen får glädja någon annan!Ja, men det som intresserar dem är ju resultatet och en häst som inte håller måttet gör de sig av med, de sänker inte nivån och fortsätter med samma häst. En häst som inte klarar Grand Prix kommer inte heller starta någon.
Nej, det var ju faktiskt inte alls vad jag skrev.Då får du förklara vad du menar för det där är vad du skrivit. Dock skönt att du menar något annat
Jag har fortfarande svårt att se problemet med detta. Om personen nu har som mål att tävla en viss nivå så är det ju bara bra att denne inte pressar hästen utan inser att den passar bättre hos någon som vill tävla på lägre nivå, eller kanske inte tävla alls? Att ha nivå-ambitioner på sitt tävlande är ju inte djurplågeri i sig liksom...Ja, men det som intresserar dem är ju resultatet och en häst som inte håller måttet gör de sig av med, de sänker inte nivån och fortsätter med samma häst. En häst som inte klarar Grand Prix kommer inte heller starta någon.
Men det är väl ändå högst rimligt? Den häst som inte klarar GP kanske kan vara en underbar kompis för en ryttare på MSV-nivå? Där tror jag faktiskt det är det allra bästa för hästen att få byta ägare och hem. Jag tror inte på att man till varje pris ska behålla en häst som inte passar till det man vill ha den till - det är bättre om den hästen får glädja någon annan!
Jag fattar inte hur ni kan se att jag skrivit att det är något problem? Jag skriver klart och tydligt att en ryttare på toppnivå gör sig av med de hästar som inte håller måttet, var har jag skrivit att det skulle vara ett problem?Jag har fortfarande svårt att se problemet med detta. Om personen nu har som mål att tävla en viss nivå så är det ju bara bra att denne inte pressar hästen utan inser att den passar bättre hos någon som vill tävla på lägre nivå, eller kanske inte tävla alls? Att ha nivå-ambitioner på sitt tävlande är ju inte djurplågeri i sig liksom...
Jag anser ju att det inte är god hästhållning att hästar står inne större delen av dygnet eller går själv i frimärkshagar, men det är det ju väldigt många hästägare som inte tävlar i toppen gör, även här i Sverige. Jag anser inte att det är god ridning att enbart harva runt i ridhus eller på utebanor utan att hästar mår bättre på varierat underlag och ute i terräng, vilket allt för många hästar inte får.
Jag, och bevisligen även @Masqueradee , tolkade det vi citerat som att du såg det som ett problem. My bad!Jag fattar inte hur ni kan se att jag skrivit att det är något problem? Jag skriver klart och tydligt att en ryttare på toppnivå gör sig av med de hästar som inte håller måttet, var har jag skrivit att det skulle vara ett problem?
Håller helt med dig om den problembeskrivningen (oavsett eventuella tävlingsambitioner och -resultat). Jag tror faktiskt inte ens att majoriteten av de hästägare som håller sina hästar så är känslokalla eller inte bryr sig om sina hästars välmående, utan jag tror det är en kombination av okunskap, missriktad välvilja och grupptryck och "man har alltid gjort så". För hästen är det ju lika illa oavsett.Det jag tycker är ett problem är när så många här i Sverige har hästar under vad jag anser vara dålig hästhållning trots att de inte har som mål att rida WC, så var går gränsen från att vara en hästägare som månar om sina hästar till att vara en känslokall varelse som inte bryr sig ett skit om sina hästars välmående och håller dem inne större delen av dygnet, rider enbart på bana och har hästarna ensamma i små hagar?
Tyvärr så tror jag att hästar KAN prestera även om de mår dåligt eller utsätts för oetiska träningsmetoder. Bara att titta på Beerbaum, Schockemöhle och kanske fler inom hoppningen, och en hel del som pysslar med rollkur (eller "LDR") inom dressyren. Det har effekt. Tyvärr.Skulle All In tagit OS-guld med Peder om han mådde dåligt? Är Peder en känslokall varelse som skiter i hur deras hästar mår bara för att han är intresserad av resultat? Är han och Lisen känslokalla varelser som köper, utbildar och säljer hästar och är han en riktig skitstövel som bara månar om framgångar på hästarnas bekostnad? Jag tror inte det, jag tror inte heller att de skulle behållit All In om det visat sig att han och Peder inte kunde ta sig runt en WC utan att komma sist.