Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag är så elak att jag sprider ut höt eller halmen
Åh, är det då patentet går ut - halleluja!
Nej man tar normalt inte bakterieprov. Av någon anledning som jag glömt så är inte bakterier (heliobacter) inblandad vid magsår hos häst, antar det är därför man inte tar prov?
I USA finns ett preparat med omeprazol och någon mer ingrediens, till ett betydligt bättre pris än omeprazol. Det är något jag skulle kunna tänka mig ge förebyggande faktiskt.
Tror gastro gått ner lite i pris? 1 v beh för knappt 600 kg häst kostar 2240 kr. Dvs 1 mån blir strax under 9000 kr. Det är mindre än jag gav när fbl behandlades, då gick det ju på 12 000 kr (+3 k för det jag fick hämta på klinik)
Efter resultatet på min herre, så jag skulle lätt prova lite gastrogard på en annan med samma problem - bara för att se. Ska bli intressant att se vad som händer när gastrog sätts ut. SÅHÄR bra i magen har han nog aldrig varit, även om snön och kylan nog bidrar
En veckas matägran känns väl iaf klart lovande om magsår inte redan fanns.
Han är notoriskt kräsen med krubbmat, så har inte minsta hopp få i honom linfrö.
Men det är ju det att det finns tusen och en tips på vad man kan ge, men kan man via veterinär få reda på varför, så blir det ju enklare att behandla och man slipper prova en hel massa grejer (som kanske riskerar att uppröra magen mer). Så frågan är just vad kan man få för "svar" via klinik/djursjukhus egentligen? (Dvs är det en bättre väg och värt att gå före att leka tillskotts-bingo)
Blanda linfrökaka ordentligt med betfor. I stallet där jag jobbar får några linfrön och en av dessa är mycket kräsen. Blandar man linfröet i berforen ordentligt så äter hon gladligen
Intressant tråd! Har haft tidigare år haft rinniga magar och undrar nu vf inget vet föreslagit koll av magsår! Är mycket intresserad av - hur det gick sen för din häst Alexandra?... Testar just nu Peptinor (samma som Gastrogard) o oroar mig för hur det kmr gå när jag slutar.. Testar även Pronutrin för att se. Förstår inte hur det kan vara magsår/katarr här med de höga grfmängder vi ger!Sv: Lös/rinng avföring, vad kan egentligen veterinär/klinik göra?
Betfor? Det smakar bajs om du frågar mina
På min häst så fungerade det att behandla för magsår. Nu lär jag behöva behandla igen då hon åt dåligt när vi särade henne från fölungen och dessutom snart ska flytta igen. Tänker att jag påbörjar behandlingen när vi har flyttat, gör jag det innan så blir det nog bara dubbelt arbete.Gammal tråd, men aktuellt ämne! Min valack är med i SLU:s studie, ser fram emot deras resultat! Kan iaf konstatera att hö inte gör nån skillnad, så fort det blir minusgrader så börjar magbekymren. Jag är lite inne på att han kanske blir kall, men eftersom han avskyr att ha täcke på sig blir den hypotesen svår att testa.
I fjol blev han även dålig när han hade fri tillgång, så det verkar (i hans fall) inte ha med mängden att göra. Jag vill tro att det hänger ihop med den hygieniska kvalitén, men då borde han bli dålig redan när han går över till hö.
Suck och dubbelsuck att ha en sån här häst. Nu ska jag läsa igenom den här tråden och se om jag får några bra tips.
Min är också med i studien. (Inkl min andra som kontrollhäst). På honom gör magsårsmedicinering ingen skillnad. (Han har haft konstaterat magsår och behandlats för det, har även fått magsårsmedicin när han inte haft magsår).
Gör ingen skillnad vilken typ av grovfoder han får eller mängd/tillgång.
Efter flera år utomlands och nu tillbaka hemma igen har jag min egen teori.
Hästen har flyttat med till Sverige och Ta Ta! Lös ridning mage!
Inte haft under hela tiden i Holland. Likadant 3 andra hästar som flyttat med mig fram o tillbaka mellan Sverige och Nederländera. I Sverige: lösa rinniga magar, I Nederländerna: fina magar.
Min teori är vårt hö vi odlar här, det är får grovt och för långa strån. Det är för kossor.
Det är just det gräset hästarna väljer bort när de betar.
I Nederländerna odlar man andra grässorter till hästarna, inte så långt och inte så grovt.