strawberrysylt
Trådstartare
Hej alla!
Jag är nyfiken; där ni bor, äter man några särskilda saker där och isf vad? Tips och recept hitåt tack!
Jag menar, jag kan läsa i böcker vad som är speciellt för ett visst ställe, men ibland känns det lite förlegat tycker jag, så jag tänkte jämföra lite med om det är samma saker man får höra om när man frågar såhär eller om ni har något alldeles eget speciellt som ni brukar äta (både sånt som passar in på vart ni bor och även andra personliga rätter/produkter/kombinationer).
Efter vad jag har förstått så äter man t ex inte lika mycket messmör här i Skåne, som man gör hem-hemma i Dalarna. Inte heller har jag hittat långfil härnere i affärerna...
Om jag skulle besöka en mataffär i Norrland, vad kan tänkas finnas där som inte finns här i Skåne? Renkött...? Björnkött...?
Blodpudding verkar vara mer poppis i Dalarna (uppåt landet?) än här i Skåne? Och kåldolmar/kålpudding/kalops känns skånskt, lika som att Mårten Gås visste jag inte vad det var innan jag flyttade hit...
I Värmland har jag läst att ni ska ha något som heter nävgröt tror jag det var, vad är det? Äter man det eller är det något som hänger med sen gammalt i böcker o så?
Hoppas ni vill fylla på!
//r
Jag är nyfiken; där ni bor, äter man några särskilda saker där och isf vad? Tips och recept hitåt tack!
Jag menar, jag kan läsa i böcker vad som är speciellt för ett visst ställe, men ibland känns det lite förlegat tycker jag, så jag tänkte jämföra lite med om det är samma saker man får höra om när man frågar såhär eller om ni har något alldeles eget speciellt som ni brukar äta (både sånt som passar in på vart ni bor och även andra personliga rätter/produkter/kombinationer).
Efter vad jag har förstått så äter man t ex inte lika mycket messmör här i Skåne, som man gör hem-hemma i Dalarna. Inte heller har jag hittat långfil härnere i affärerna...
Om jag skulle besöka en mataffär i Norrland, vad kan tänkas finnas där som inte finns här i Skåne? Renkött...? Björnkött...?
Blodpudding verkar vara mer poppis i Dalarna (uppåt landet?) än här i Skåne? Och kåldolmar/kålpudding/kalops känns skånskt, lika som att Mårten Gås visste jag inte vad det var innan jag flyttade hit...
I Värmland har jag läst att ni ska ha något som heter nävgröt tror jag det var, vad är det? Äter man det eller är det något som hänger med sen gammalt i böcker o så?
Hoppas ni vill fylla på!
//r