Hej! när det är minusgrader håller balarna ca 1vecka så fort det gått hål på en å syre kan komma in (du kan tänka som du gör med din egen mat.. Öppna en konservburk med vi kan säga majs.. om du förvarar den i kylen håller den kanske 4dar å e den förvarat riktigt kallt kanske en vecka men kvaliten sjunker ju desto längre den varit öppen).
Tänk oxå på att det är olagligt att ha plasten kvar på balen i hagen enligt djurskyddet då det är väldigt giftigt om de råkar få i sig, så hästarna kommer nog inte äta det dåliga utan det brukar mest bli nertrampat i backen men det blir jobbigt att städa.. så jag skulle både för ekonomi, jobb och kvalitet ha balen utanför hagen och slänga in mat ett par ggr /dag hälst i en höhäck då kan du ju oxå täcka över det som är kvar så det inte regnar/snöar på det för då förlorar den ju oxå kvalitet
(jag har själv en hingst som vi har ett hönät i hagen till så han får fri tillgång).
Jag har ganska torrt hösilage och då åt 4hästar en bal på ca5dgr.
Lycka Till!!
