Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Har redan kollat, de har bara kaninmagar.Jipotimas.
Tack gärna.Jag vet att det var en person i en FB grupp för hundägare i Uppsala som födde upp kaniner för eget bruk men även sålde en del. Nu hittar jag inte inlägget typiskt nog. Jag kan kanske slänga ut en fråga i gruppen om du vill?
Jag är mest intresserad av att köpa skrov, om man kan säga så om kanin? Alternativt urtagna och flådda. Kul med Gotlandskanin, är det genbank?Hur mycket handlar det om? Det är många som föder upp köttkaniner i liten skala och som säkert gärna säljer lite. Jag föder upp gotlandskaniner och slaktar en del. Vill du ha hela med inälvor och skinn eller urtagen/flådd?
I Enköping finns Vreta kaningårdÄr det någon som vet var jag kan få tag på färsk eller fryst kanin för BARF? Det blir väldigt dyrt att köpa i saluhallarna när jag egentligen mest är intresserad av ben och inte så mycket filéer eller sadlar.
Ja det är genbank.Jag är mest intresserad av att köpa skrov, om man kan säga så om kanin? Alternativt urtagna och flådda. Kul med Gotlandskanin, är det genbank?
Jag borde ju äta kanin själv, bra kött, så urtagna och flådda kanske är smartast så kan jag försöka lära mig äta köttet och ge skroven till hundarna.
Jag hade nog tänkt att iaf gamlingen skulle få mer kanin i kosten, magert och bra och han får inte äta så mycket fett pga en tidigare pankreatit så jag törs inte ge märgben, grisknorrar mm som jag har gjort med andra hundar. Jag har ju ingen aning om hur stora gotlänningarna är, jag är inte så hemma på kaniner utan ser dem mest i djuraffärer men jag är intresserad att testa även om jag är för sjåpig att föda upp själv.Ja det är genbank.
Jag kan ju tycka att det är för lite kött för att stycka kanin, det blir liksom för lite kött för jobbet Jag kokar alltid hela då allt kött lätt faller av - men då kan man ju inte ge skrovet. Men man kan ju såklart skära bort filéerna, sidorna och låren och sen låta hunden få allt småtjaffs tillsammans med skrovet. Det är ju inte så mkt jobb och om köttet ändå kommer till nytta så är det ju inte slöseri.
Tänker du stora volymer eller några per år? Om du vill ha mycket så kanske jag inte har då mkt att erbjuda men då kan du kanske kontakta Gösta på Vreta kaningård i Enköping. Dom har godkänt slakteri och säljer kanin. Däremot vet jag inte vad de har för priser. Dom har en hemsida.
Ja då är det kanske lite större volymer du behöver. Jag hade frågat på Vreta först.Jag hade nog tänkt att iaf gamlingen skulle få mer kanin i kosten, magert och bra och han får inte äta så mycket fett pga en tidigare pankreatit så jag törs inte ge märgben, grisknorrar mm som jag har gjort med andra hundar. Jag har ju ingen aning om hur stora gotlänningarna är, jag är inte så hemma på kaniner utan ser dem mest i djuraffärer men jag är intresserad att testa även om jag är för sjåpig att föda upp själv.
Jag har ju i stort sett helt slutat äta kyckling sedan jag skaffade egna höns, grannen får alla tuppar som kläcks.