Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hittar du några grenar som inte är frostskadade så ta sticklingar. Annars går der alltid att prova klippa ner plantan och ta in den men då lär den inte ge mer tomater ändå men kanske producera lite nya grenar som man kan ta sticklingar på.
Är dom sönderfrusna så går det inte att göra något åt det. Men smakar dom ok är det ingen fara att använda dom i alla fall. Gröna tomater som frusit ruttnar om man försöker få dom att mogna inomhus så där är det kört.Det är själva tomaterna och inte själva plantan jag tänker på
Är dom sönderfrusna så går det inte att göra något åt det. Men smakar dom ok är det ingen fara att använda dom i alla fall. Gröna tomater som frusit ruttnar om man försöker få dom att mogna inomhus så där är det kört.
Typiskt då är det bara att hiva dem :/
Du kan göra marmelad eller chutney. Och om du inte hinner nu så borde det gå att hacka och frysa in för att koka senare.Typiskt då är det bara att hiva dem :/
@Hyacinth , @MiaMia & @Frokennordberg Ni vågar alltså använda gröna tomater i mat trots tomatinet? Skulle aldrig göra det själv om det inte var en tomatsort som var tänkt att vara grön.
Fast det känns väl dumt att äta ämnen man vet är korrelerade med cancer i mag-tarmsystemet även om man klarar sig från illamående mm om man inte äter för mycket åt gången?Enstaka intag ska inte vara någon fara. Det är mängden som avgör.
Fast det känns väl dumt att äta ämnen man vet är korrelerade med cancer i mag-tarmsystemet även om man klarar sig från illamående mm om man inte äter för mycket åt gången?
@Hyacinth , @MiaMia & @Frokennordberg Ni vågar alltså använda gröna tomater i mat trots tomatinet? Skulle aldrig göra det själv om det inte var en tomatsort som var tänkt att vara grön.