Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ska på julknytis hos brorsan på julafton och ombads att fixa efterrätten. Är sugen på att testa något nytt, någon som har några bra recept/förslag.
Får ej innehålla
Kanel
pepparkakskryddor
lakrits
Det har jag inte testat, gimmi gimmi
Fyllda med mjukrörd mandelmassa (i grädde).@Murphy Vad är cupcakesen fyllda och täckta med?
Hur mycket pepparkakskryddor ska det vara i? Gräddar du i vanlig pajform?Botten:
Eftersom jag avskyr botten gjord på digestivekex gör jag en botten av smuldeg. 100 g smör, 2 msk socker, en nypa salt och 3 dl mjöl+havregryn. Jag tar mer havregryn än mjöl och har bla använt havremjöl och teffmjöl med bra resultat. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna.Tryck ut i en form och grädda tills den börjar få lite färg i 200 grader. Använder man en stor form gör jag bara lite mer deg.
Fyllning:
500 g färskost, det går bra att blanda Kesella, Philadelphia och/eller annan färskost. Det enda är att de ska inte alla vara lightvarianter (några delar light går bra) och att ca hälften bör vara av Philadelphia-typ.
1 dl socker (gärna råsocker, farinsocker eller muscovado beroende på smaksättningen i övrigt).
3 ägg
1 paket saffran (0,5g)
En skvätt konjak (kan hoppas över).
Vispa ihop allt, häll i formen och grädda i 150 grader i ca 35-40 min.
Andra smaksättningar:
*Lite riven bittermandel och Amaretto
*Vaniljstång (då kan man smaksätta bottnen med kanel och lägga på fintärnade äppelbitar innan man slår på fyllningen).
*Pepparkakskryddor
*Kakao eller riven choklad. Gärna lite rom också
Hur mycket pepparkakskryddor ska det vara i? Gräddar du i vanlig pajform?
Åååhhhh Hur gör man den??
Saffranscupcakes?
Saffransglass blir extra god med en skvätt whisky i.
Bäst hittills har det varit med 16yo Isle of Jura.
Det är ett hopkok av olika recept som jag dels har höftat på, dels inte har tillgängligt just nu.Åååhhhh Hur gör man den??
Det va glassen jag syftade påDet är ett hopkok av olika recept som jag dels har höftat på, dels inte har tillgängligt just nu.
Men muffins är ett standardrecept, till vilket jag adderat saffran. Sedan har jag tagit ur mitten av inkromet och lagt mjukrörd mandelmassa. Den spritsade frostingen är en Swiss Marigue Butter Cream (googla! ) till vilken jag satt saffran, samt en nypa havssalt plus bourbonvaniljextrakt.