Stekt fläsk med löksås och potatis - DET är gott det !!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Åh - i ungdomen hade jag ett gäng som levde i relationer där motpaten inte gillade lever. Så vi åt levermiddagar hemma hos mig.Jag har dagar då jag skulle kunna döda för kokt köttkorv och potatismos eller raggmunk och fläsk. Sambon har deklarerat att han hellre dör av svält än att äter det så blir det bara när jag kommer hem till mamma och pappa. Men mammas mat är godast!
Men räknas verkligen lasagne och spaghetti med köttfärssås som husmanskost? Det är ju italienska maträtter från början? Inser nu att jag har lite dålig koll på vad som egentligen går under termen "husmanskost", men jag har alltid tänkt att det måste vara något absolut svenskt i alla fall...Äter husmanskost varje dag typ. Uppvuxen med det och äter fläskpannkaka, stroganoff, isterband, lasagne, spagetti och köttfärssås, pannkakor, köttfärslimpa, pannbiff, stuvade makaroner och köttbullar m.m. jämt och ständigt. Absolut ingen tråkig mat, snarare supergott
Men beställer inte ofta på restaurang för då testar jag gärna annat
Jag tycker inte alls att köttfärslimpa och köttbullar smakar likadant? Fast det är kanske för att jag kan bli rätt kreativ med smaksättningen av köttfärslimpa....Nyfiken fråga: Vad är egentligen skillnaden på köttfärslimpa och köttbullar? Min farmor gjorde köttfärslimpa någon gång, och som jag minns det var det bara som en enda stor avlång köttbulle som åts med precis samma tillbehör. Men jag var typ fem år gammal, så om jag gör bort mig alldeles nu med min fråga så skyller jag på det
Äsch, det gör det kanske inte... Det var länge sen, som sagt!Jag tycker inte alls att köttfärslimpa och köttbullar smakar likadant? Fast det är kanske för att jag kan bli rätt kreativ med smaksättningen av köttfärslimpa....
Hear hear!Kalops Långkok och grytor med rotfrukter och "restbitar" från styckningen är SÅ lyxig mat!
Men räknas verkligen lasagne och spaghetti med köttfärssås som husmanskost? Det är ju italienska maträtter från början? Inser nu att jag har lite dålig koll på vad som egentligen går under termen "husmanskost", men jag har alltid tänkt att det måste vara något absolut svenskt i alla fall...
Men räknas verkligen lasagne och spaghetti med köttfärssås som husmanskost? Det är ju italienska maträtter från början? Inser nu att jag har lite dålig koll på vad som egentligen går under termen "husmanskost", men jag har alltid tänkt att det måste vara något absolut svenskt i alla fall...
Jag tycker att det är ganska stor skillnad. Limpan innehåller mer fett och är saftigare. En annan smak och konsistens eftersom den varit i ugnen. Köttbullarna har jag mindre lök i än limpan men är nog en smaksakNyfiken fråga: Vad är egentligen skillnaden på köttfärslimpa och köttbullar? Min farmor gjorde köttfärslimpa någon gång, och som jag minns det var det bara som en enda stor avlång köttbulle som åts med precis samma tillbehör. Men jag var typ fem år gammal, så om jag gör bort mig alldeles nu med min fråga så skyller jag på det
Jag vet inte, för mig skulle de nog snarare klassas som "vardagsmat", helt enkelt. Nåja, det är inte så noga!Kanske dom inte gör? Jag är uppvuxen med det så för mig ingår dem där liksom. Men svensk husmanskost på papper kan man kanske inte klassa dem som?
Ah, då är jag med. Tack!O ja numer . Även många äldre av våra rätter kommer ursprungligen ftån andra länder. Om några generationer räknas förmodligen tacos som husmanskost när man sedan försvenskat den tillräckligt.
Jag tycker att det är ganska stor skillnad. Limpan innehåller mer fett och är saftigare. En annan smak och konsistens eftersom den varit i ugnen. Köttbullarna har jag mindre lök i än limpan men är nog en smaksak
Blev sjukt sugen på vegobullar, potatismos, gräddsås, lingon, inlagd gurka och rårivna morötter nu