Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Spännande! Ägg har vi gott om här, men jag är inte så mkt för sånt som man måste förbereda och göra sådär planeratBohuslänsk delikatess! Superkrämigt, lagom sött och helt underbart! Ett ganska missvisande namn, det smakar varken ägg eller ost, men det är ägg i och antar att ost-namnet kommer från hur man tillagar det?
- 6 ägg
- 5 dl gräddfil
- 3 l röd mjölk
- 1/2 dl socker
- Blanda äggen med gräddfilen i en gryta. Tillsätt mjölken.
- Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den grynat sig.
- Ta grytan åt sidan och låt stå ca 10 min.
- Ta upp ostmassan med en hålslev och varva den med sockret i en form med små hål i botten (en sil med torky-papper i botten fungerar bra!)
- Låt äggosten stå kallt ca 6 tim tills all vassle runnit bort.
- Stjälp upp äggosten på ett serveringsfat och servera med sylt eller bär.
Men vad smakar det då? Det låter spännande!
Spännande! Ägg har vi gott om här, men jag är inte så mkt för sånt som man måste förbereda och göra sådär planerat
Nä, inte förrän det säljs julmust i affärernaFår man börja planera julen redan nu? :P Det är ju faktiskt nästan dags att boka julbord har jag läst !
Så typ i oktober då?Nä, inte förrän det säljs julmust i affärerna
ExaktSå typ i oktober då?