Riley
Trådstartare
Hoppas det går bra att jag lägger den här tråden i djurforumet? Annars får moderator gärna flytta den till ÄU.
Jag har alltid (eller åtminstone sedan jag slutade vara vegetarian ) velat prova att äta riktigt färskt kött, dvs. något som kommer från ett så nyslaktat djur som möjligt. Tänker främst då på kyckling eller möjligen nöt.
Så som rubriken skvallrar om undrar jag lite hur pass nyslaktat kött man kan äta? Kan - och får - man flå/plocka/vad man än gör, stycka och tillaga en kyckling omgående efter avlivningen? Skulle det vara möjligt att få köpa en nyslaktad och nystyckad kyckling av något gårdsslakteri eller dylikt? Jag har ingen aning om hur regler kring sådant där ser ut.
Jag har ju sett på exempelvis Blocket att man kan köpa diverse kött från gårdsslakterier, men då är det ju mörat - måste det göras? - i x antal dagar, oftast någon vecka, och jag skulle vilja testa något som slaktats samma dag. Ungefär som med fisk, med andra ord.
Det här är förmodligen jättekorkade frågor, men åter, jag kan ingenting om lantbruk och dylikt och har därmed även noll koll på hur en slaktprocedur går till.
Jag har alltid (eller åtminstone sedan jag slutade vara vegetarian ) velat prova att äta riktigt färskt kött, dvs. något som kommer från ett så nyslaktat djur som möjligt. Tänker främst då på kyckling eller möjligen nöt.
Så som rubriken skvallrar om undrar jag lite hur pass nyslaktat kött man kan äta? Kan - och får - man flå/plocka/vad man än gör, stycka och tillaga en kyckling omgående efter avlivningen? Skulle det vara möjligt att få köpa en nyslaktad och nystyckad kyckling av något gårdsslakteri eller dylikt? Jag har ingen aning om hur regler kring sådant där ser ut.
Jag har ju sett på exempelvis Blocket att man kan köpa diverse kött från gårdsslakterier, men då är det ju mörat - måste det göras? - i x antal dagar, oftast någon vecka, och jag skulle vilja testa något som slaktats samma dag. Ungefär som med fisk, med andra ord.
Det här är förmodligen jättekorkade frågor, men åter, jag kan ingenting om lantbruk och dylikt och har därmed även noll koll på hur en slaktprocedur går till.
Senast ändrad: