Sv: Hur köper man bra kött?
De allra allra flesta djurbönder tar tillbaka slaktlådor från egna djur, och har möjlighet att sälja direkt till konsument. Så det är bara att fråga hos närmsta mjölkbonde/nötbonde/fårbonde om de kan tänka sig att säga till när det är dags. Jag väljer alltid ekologiska gårdar, både vad gäller nötkött (i mitt fall utslagna mjölkkor från KRAV-gård) och lammkött. Kyckling är svårare att få tag på direkt från producent, eftersom man inte får sälja gårdsslaktat. Kan du tänka dig att slakta själv så finns det gott om småbesättningar som har utegående höns och en överskott på tuppar
Svenska köttnötter går ute mycket och går oftast på lösdrift vintertid. Det är det enda köttet jag kan tänka mig att köpa i butik, även utan KRAV-märkning.
Jag köper aldrig fläsk, annat än KRAV-märkt, men även där kan man höra sig för hos folk som har egna grisar eller prata med lokala slaktaren.
/Migo
Hur kan man få tag på en sådan? Gäller personlig kontakt med bonden då eller hur går man till väga?
De allra allra flesta djurbönder tar tillbaka slaktlådor från egna djur, och har möjlighet att sälja direkt till konsument. Så det är bara att fråga hos närmsta mjölkbonde/nötbonde/fårbonde om de kan tänka sig att säga till när det är dags. Jag väljer alltid ekologiska gårdar, både vad gäller nötkött (i mitt fall utslagna mjölkkor från KRAV-gård) och lammkött. Kyckling är svårare att få tag på direkt från producent, eftersom man inte får sälja gårdsslaktat. Kan du tänka dig att slakta själv så finns det gott om småbesättningar som har utegående höns och en överskott på tuppar
Svenska köttnötter går ute mycket och går oftast på lösdrift vintertid. Det är det enda köttet jag kan tänka mig att köpa i butik, även utan KRAV-märkning.
Jag köper aldrig fläsk, annat än KRAV-märkt, men även där kan man höra sig för hos folk som har egna grisar eller prata med lokala slaktaren.
/Migo