Red_Chili
Trådstartare
Hitta ett jobb och något som liknar ett billigt boende till mig så flyttar jag imorgonInga smällare alls här längre. Skönt!
@Red_Chili du får flytta till rätt sida av stan!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hitta ett jobb och något som liknar ett billigt boende till mig så flyttar jag imorgonInga smällare alls här längre. Skönt!
@Red_Chili du får flytta till rätt sida av stan!
Hitta ett jobb och något som liknar ett billigt boende till mig så flyttar jag imorgon
Hur är det nu, det är djurvårdare som det behövs utbildning för? Det finns ju någon typ av jobb på djursjukhus där man ska kolla till patienter osv där det inte behövs utbildning (eller inte har behövts tidigare åtminstone, det är säkert ändrat nu...) Jag har tyvärr inte utbildning på högre nivå än gymnasium.Billigt boende borde inte vara något problem i Haninge. Jobb, lite svårare Såvida du inte är djurvårdare! De behöver vi på mitt jobb
Hur är det nu, det är djurvårdare som det behövs utbildning för? Det finns ju någon typ av jobb på djursjukhus där man ska kolla till patienter osv där det inte behövs utbildning (eller inte har behövts tidigare åtminstone, det är säkert ändrat nu...) Jag har tyvärr inte utbildning på högre nivå än gymnasium.
Nja numera är det uppdelat djurvårdare och djursjukskötare. Sistnämnda är att likställa med sjuksköterska, då de har en egen legitimation.
Djurvårdare är mer som undersköterska typ. Då är det mer omvårdnad typ rastning, sköta om sår, städa, organisera, ta in djur och djurägare på rum, svara i telefon, förbereda operationssalar, sterilisera utrustning etc. Man behöver ingen utbildning utan kan läras upp på plats.
Har man gått kurs i läkemedelshantering får man hantera och ge en del läkemedel också (D9 kallas det)
Från Jordbruksverket:
Vad får jag göra som djurvårdare på grundnivå?
För att arbeta som djurvårdare på grundnivå behöver du inte ha någon utbildning utan du kan lära dig på plats.
Vanligast är att du arbetar med omvårdnadsuppgifter som inte bryter mot behandlingsförbudet. Du får dessutom utföra enklare sårvård och enklare skötselåtgärder på djur under lokal eller allmän bedövning. En förutsättning är att du gör det på ordinerande veterinärs ansvar.
Det finns inte någon lista på vad som räknas som enklare sårvård och enklare skötselåtgärder utan man måste titta på de allmänna bestämmelserna i varje enskilt fall. Tänk på att du även måste ha tillräcklig kunskap för att kunna genomföra behandlingarna.
Vad får jag göra som djurvårdare på utökad nivå?
För att arbeta som djurvårdare på utökad nivå ska du ha gått en godkänd grundkurs i läkemedelshantering. Sådana kurser hålls av olika aktörer i Sverige. Det enklaste sättet att hitta en kursanordnare är att söka på webben. Tänk på att du ska kunna visa upp intyg på att du har gått kurs i läkemedelshantering för arbetsgivare eller kontrollmyndighet som bevis för att du har rätt att arbeta som djurvårdare på utökad nivå.
Som djurvårdare på utökad nivå får du arbeta med omvårdnadsuppgifter som inte
bryter mot behandlingsförbudet. Du får även utföra enklare sårvård och enklare
skötselåtgärder på djur under lokal eller allmän bedövning. Det finns inte
någon lista på vad som räknas som enklare sårvård och enklare skötselåtgärder
utan man måste titta på de allmänna bestämmelserna i varje enskilt fall.
Dessutom får du, med vissa undantag, ge injektioner intramuskulärt och subkutant. På grund av bristen på legitimerade djursjukskötare finns en tidsbegränsad
bestämmelse som innebär att du fram till den 31 december 2019 även får ge
injektioner intravenöst. Därför får du efter 2019 endast ge subkutana och
intramuskulära injektioner. När möjligheten att ge intravenösa injektioner upphör får du inte heller längre till exempel sätta permanentkanyl eller koppla dropp då dessa arbetsuppgifter innebär intravenösa injektioner. Du får inte vaccinera, injicera med narkotikaklassade läkemedel eller med läkemedel för
lokal eller allmän bedövning.
En förutsättning för att du får utföra dessa arbetsuppgifter är att du gör det på
ordinerande veterinärs ansvar. Tänk på att du även måste ha tillräcklig kunskap
för att kunna genomföra de olika arbetsuppgifterna.