Nu fick jag aldrig någon siffra på det, hon frågade om jag verkligen ätit frukost och sa att sockret var lågt. Hade ätit både juice, macka och fruktyoghurt någon timme eller två innan. Frågade aldrig om värdet då jag inte började fundera på det förrän efteråt, tänkte mer på det låga Hb:et och de äckliga järntabletterna som jag troligen skulle få börja med igenGlukosbelastningen ska ju visa om det finns tecken på graviditetsdiabetes och har inget med lågt blodsocker att göra. Hur lågt hade du förresten, om man får fråga? Är man frisk är det ovanligt med vad som rent medicinskt anses vara lågt blodsocker.
Tillägg: Jag tycker att det är skillnad på "borde göra" för att det finns en god anledning och för att "här gör alla det". Just eftersom riktlinjerna är så olika ställer jag mig skeptisk till hela grejen. Min huvudpoänf var dock att det är frivilligt, för många tror att det finns saker inom vården som är obligatoriska och att personalen överlag har mycket mer att säga till om än vad de egentligen har.
Graviditetsdiabetes kanske bara ger högt socker?
Ja det är klart! Håller helt med om att det inte direkt är förtroendeingivande när det är så olika mellan landstingen. Jag jobbar själv inom vården så ser ju många fall av det i vardagen. Vet också att det förslag/plan som t.ex. doktor eller SSK lägger fram inte behöver vara huggen i sten utan att det oftast bara är en mall efter hur det oftast ser ut. Även om det ofta låter som det enda rätta