Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nu blir jag nyfiken, varför är det svårare att ha två än tre? Är det att det inte blir fokus på bara en "rival"?Det är ofta svårare att ha två tuppar än tre. Om du vill ha kvar den du satte tillbaka idag så är det väl egentligen bara att testa om det går. Blir han för utsatt kan du ju ta bort honom då.
Den som är högst i rang är den grå hos mig och han är den snällaste av dom allihopa och helt klockren med hönorna. Han bråkar aldrig med dom andra eller tar sikte på nån även om han har satt silken på plats vid några tillfällen när den blev könsmogen.Ja den tuppen som har högst rang har få bara en rival att ta sikte på och förfölja. Är det tre tuppar delar han sin uppmärksamhet på fler. Jag vet att det fungerar hos vissa med två så vill du spara honom så testa.
Man vänjer sig, kymigast är nog när man skall äta upp dem men även där var det en vanesak för migNu har jag tagit bort båda tupparna. Jag har även flyttat över silkestuppen med sina två hönor till ett eget hägn för att se om det blir lugnare nu. Jag tror att jag gör det svårt för mig själv eftersom jag verkligen avskyr att ta bort dom. Men nu är det gjort och på ett sätt är det skönt fast sorgligt.
Jag tog bort silkestuppen i dag med. Han visade sin dåliga sida i morse mot sina hönor och jag bara kände att jag vill ha lugn och ro igen i min lilla flock, så nu har jag bara min snälla dv Kochins tupp kvar (gentlemannen) och det känns lite tomt men bra.Man vänjer sig, kymigast är nog när man skall äta upp dem men även där var det en vanesak för mig
Viktigaste är tycker jag att slakten går snabbt och bra utan lidande eller oro för djuret.
Det är lite samma för mig, jag drog ut på det i det längsta men när jag väl började med årets tuppar kändes det bra. Det var nog så även förr, i bondesamhället, läser man gamla böcker är det inte ovanligt att djur kunde få nådeår för att man helt enkelt ville skjuta upp det obehagliga beslutetJag tog bort silkestuppen i dag med. Han visade sin dåliga sida i morse mot sina hönor och jag bara kände att jag vill ha lugn och ro igen i min lilla flock, så nu har jag bara min snälla dv Kochins tupp kvar (gentlemannen) och det känns lite tomt men bra.
Själva slakten i sig är inte det svåra. Det gå snabbt och lätt (mina är ju inte så stora) och utan tvekan just då, men den där tvekan innan, om jag gör rätt beslut som avslutar deras liv bara för att dom inte passar in eller skapar osämja är svår. Sjuka djur är bara sorgligt men egentligen inga problem så sett.
Jag har inte ätit nån av mina, dels är dom så små raser och dessa var bara 7 månader så det blev inget för dom hade inte så mycket på kroppen så det kändes värt det hela.
Skönt att veta att man inte är ensam i att känna såhär, tack för att du delar med digDet är lite samma för mig, jag drog ut på det i det längsta men när jag väl började med årets tuppar kändes det bra. Det var nog så även förr, i bondesamhället, läser man gamla böcker är det inte ovanligt att djur kunde få nådeår för att man helt enkelt ville skjuta upp det obehagliga beslutet
Jag tog bort silkestuppen i dag med. Han visade sin dåliga sida i morse mot sina hönor och jag bara kände att jag vill ha lugn och ro igen i min lilla flock, så nu har jag bara min snälla dv Kochins tupp kvar (gentlemannen) och det känns lite tomt men bra.
Själva slakten i sig är inte det svåra. Det gå snabbt och lätt (mina är ju inte så stora) och utan tvekan just då, men den där tvekan innan, om jag gör rätt beslut som avslutar deras liv bara för att dom inte passar in eller skapar osämja är svår. Sjuka djur är bara sorgligt men egentligen inga problem så sett.
Jag har inte ätit nån av mina, dels är dom så små raser och dessa var bara 7 månader så det blev inget för dom hade inte så mycket på kroppen så det kändes värt det hela.
Min grannes syster har höns och hon hävdar att efter ett par månader i frysen spelar det ingen roll längre. Jag är böjd att tro henne men har inte vågat testa.Jag är likadan. Tycker att själva beslutet att säga att idag är det dags är absolut jobbigast. Jag har inte ätit mina egna djur än men sist vi nackade en tupp (vi gav bort den som "betalning" för att han hjälpte oss avliva) så kände jag när den va död att ja. Jag kan nog äta mina egna. När den väl är plockad och så är det liksom inte samma sak längre. Fast jag förstår helt om man inte fixar det, dock är jag glad ATT jag gör det, för jag ser mycket värde i att kunna veta hur djuren haft till fram till slakt
Så var det för mig med våra grisar. Framförallt när det var mkt kött och man inte visste vilken gris det hade varit, då funkade det. Identiteten satt liksom i grishuvudet, efter skållningen och styckningen och så, när alla såg likadana ut, då var det lättare.Min grannes syster har höns och hon hävdar att efter ett par månader i frysen spelar det ingen roll längre. Jag är böjd att tro henne men har inte vågat testa.
Det som adderar mina misstankar om rovfågel är att hönsen sitter och trycker i buskarna nästan hela tiden de är ute, dvs de är sällan ute i det fria som de brukar vara. Nåja, var det en örn så var döden snabb hoppas jag, den har u lite kraft när den slår till skillnad mot en räv som nappar tag och springer iväg med sitt kanske fortfarande levande byte.En av mina försvann troligen idag, gissar också på en rovfågel - hoppas bara att den inte får för vana att komma hit så att det blir som i somras då en efter en spårlöst försvann .
Ja, jag vet inte om det är typiskt för rovfåglar eller om de reagerar lika på räv men mina gör också så.Det som adderar mina misstankar om rovfågel är att hönsen sitter och trycker i buskarna nästan hela tiden de är ute, dvs de är sällan ute i det fria som de brukar vara. Nåja, var det en örn så var döden snabb hoppas jag, den har u lite kraft när den slår till skillnad mot en räv som nappar tag och springer iväg med sitt kanske fortfarande levande byte.
Har dina börjat trycka mer när rovfåglar varit framme?