Jag skulle gärna vilja se dem röra sig men har inte sett så många bilder från bekanta på fejjan. Får kanske söka lite. De är väldigt vackra på bild får jag erkänna.
finns en grupp för avkommorna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag skulle gärna vilja se dem röra sig men har inte sett så många bilder från bekanta på fejjan. Får kanske söka lite. De är väldigt vackra på bild får jag erkänna.
Eller så räcker det för en amatör? Jag tror att de sträcker sig till den breda amatörmarknaden. Canterbury tex har ju visat att han lämnat hästar i höga klasser i både dressyr, hopp och fälttävlan (och körning tror jag?) och där även ”icke heltidsryttare” kan rida upp de i klasserna, juniorer som kan rida de och även Canterbury visade ju att han var ridbar för yngre personer på tävlingsplatser. Dessutom med en ägare som är duktig på kundvård i alla led. Och att han står i Sverige, det är nog också viktigt för oss amatörer. Mr Vain har ju också en ”bra” ägare. Sir Oldenburg har jag inga kommentarer om.De dyker alltid upp i diskussioner om dubbeltalanger men kollar man på deras avkommor så lämnar de inte speciellt bra gångarter. Jag tror bara deras ägare är duktiga på att marknadsföra dem på sociala medier.
Eller så räcker det för en amatör? Jag tror att de sträcker sig till den breda amatörmarknaden. Canterbury tex har ju visat att han lämnat hästar i höga klasser i både dressyr, hopp och fälttävlan (och körning tror jag?) och där även ”icke heltidsryttare” kan rida upp de i klasserna, juniorer som kan rida de och även Canterbury visade ju att han var ridbar för yngre personer på tävlingsplatser. Dessutom med en ägare som är duktig på kundvård i alla led. Och att han står i Sverige, det är nog också viktigt för oss amatörer. Mr Vain har ju också en ”bra” ägare. Sir Oldenburg har jag inga kommentarer om.
Akriboristo med fullblodsmamma: eventuell avkomma ska användas till fälttävlan och hoppning på lätt-medelsvår nivå. Stoet är av bra typ, är hinderklok och rätt så bra gångarter. Högst på önskelistan är en korrekt hopphingst med bra ridbarhet och temperament. Stoet har inte fått föl innan. Tänker mig AI eller TAI. Har ni några förslag?
Fast man kanske vill ha en fälttävlanshäst? Bruksprovsvinnare är det nog få amatörer som använder, då de är unga, hingstarna alltså. Ike har ju bara 7.67 på sitt prov? Han är ju såld till Afrika nu så svårt att använda honom. Jag skrev ingenting om bra gångarter, jag skrev att Canterburys gångarter kanske räcker för amatörer (9-8.5-9 på sitt 70 dagars prov).Så är det nog men det finns fler hästar att välja på om man vill få ett hoppföl med hyfsad gång. Bruksprovsvinnarna i hoppning brukar vara kompletta hästar och själv är jag väldigt förtjust i Ike.
Vi har nog olika syn på bra gångarter också. Det finns många dressyrhingstar jag inte tycker lämnar bra gångarter, men mitt mål är att avla fram dressyrhästar till eliten.
Nej jag argumenterade inte mot dig utan generellt. Många säger att Canterbury och Mr Vain lämnar bra gångarter. Jag kanske uttryckte mig fel.Fast man kanske vill ha en fälttävlanshäst? Bruksprovsvinnare är det nog få amatörer som använder, då de är unga, hingstarna alltså. Ike har ju bara 7.67 på sitt prov? Han är ju såld till Afrika nu så svårt att använda honom. Jag skrev ingenting om bra gångarter, jag skrev att Canterburys gångarter kanske räcker för amatörer (9-8.5-9 på sitt 70 dagars prov).
Tillägg: stoets mamma har flera syskon som gått svår fälttävlan. Stoets svagheter är främst att hon lätt blir spänd och nervig, vilket verkar komma från hennes mammas sida (men kanske också efter Akribori). Drömhingsten är kvick och modig med god hoppteknik, inte för ”varm mellan öronen”, hög ridbarhet. Bra gångarter är naturligtvis också trevligt men det står inte högst upp på listan. Jag kollar lite på unga hingstar men det kanske är dumt på ett sto som man inte vet vad hon nedärver? Förhoppningen om det blir ett föl är att jag ska behålla själv men passar det inte är det såklart en fördel om den är hyfsat säljbar.
Magic Park? Har bara sett honom själv på flera bruksprov och på tävling där han uppfört sig vettigt, men inte så många avkommor att jag kan ha en åsikt.
Eller Fetcher N? Han är kanske inte den kvickaste men lämnar hästar som kan hoppa och rör sig bra som är väldigt vettiga.
Tusen tack för förslagen! Såg att Magic park inte har någon språngavgift, är det vanligt och varför är det så? Låg dräktighet? Kan man säga något om hållbarheten med tanke på hans skada nu?
Fetcher N ska jag undersöka lite närmre!
Vad använder du som avlar dubbeltalang för hingstar?
Jag tycker det vore tråkigt om de tog bort löshoppningen för dressyrhästarna på bruksprovet och unghästtest. Det finns så många, jag själv inkluderat, som vill ha en häst att både hoppa och rida dressyr med.
Håller med om Crelido-blodet. Hade en avkomma efter Camaro M som fick bättre gångartspoäng på fölvisningen än vad de dressyrstammade fölen fick. Dock hade mamman väldigt bra gång också och var en utmärkt dubbeltalang.Håller helt med, det är värdelöst att DV t.ex. inte löshoppar dressyrhingstarna numera.
Ang att få fram dubbeltalanger så är det viktigaste ett sto som har och nedärver bra gång. Min senaste avkomma e. Carème hade jag inte jättestora förhoppningar till som dressyrämne, men hon blev bedömd med 7,5-8-8 på gången (på en dålig dag, trött och överbygd var hon). Gissar att det är Contenderblodet som slagit igenom där och gett hyfsat bra gång i kombo med mamman som rör sig riktigt fint, troligen tack vara sina Almè - Animo linjer. (Mormor tävlades svår dressyr med placeringar trots ren hoppstam).
I övrigt så har jag en Crelido-avkomma som nästan känns mer benägen att vilja bli dressyrhäst än hopphäst, han har dock aningens sämre trav än lillasyster men skrittar och galopperar bättre. (Fick bättre gångartspoäng än alla dressyrstammade hingstar/valacker som visades i hans årgång i NV som tvåårs) Calido-blodet verkar överlag lämna en del dubbeltalang-hästar.
Generellt så är det ju svårt med yngre hingstar om man letar dubbeltalanger, iom att aveln blivit så specialiserad. Av de äldre generationerna hingstar så fanns flera kompletta individ, som rörde sig med bra takt och balans utöver att även hoppa bra. Jätteviktigt att även se på exteriöret, och att de lämnar avkommor som är byggda i balans/uppförsbacke.
Några intressanta är Kintaro, Dom Perignon och C- future. Nån som har erfarenhet? Action Blue verkar guld men att han är positiv för wffs är avskräckande.Tillägg: stoets mamma har flera syskon som gått svår fälttävlan. Stoets svagheter är främst att hon lätt blir spänd och nervig, vilket verkar komma från hennes mammas sida (men kanske också efter Akribori). Drömhingsten är kvick och modig med god hoppteknik, inte för ”varm mellan öronen”, hög ridbarhet. Bra gångarter är naturligtvis också trevligt men det står inte högst upp på listan. Jag kollar lite på unga hingstar men det kanske är dumt på ett sto som man inte vet vad hon nedärver? Förhoppningen om det blir ett föl är att jag ska behålla själv men passar det inte är det såklart en fördel om den är hyfsat säljbar.
De första tre är ju alla rätt nygodkända så det finns väl ingen direkt erfarenhet av dem ännu. Jag såg Dom Perignon Z och C-future på bruksprovet i år och de såg trevliga ut, C-future uppfattade jag som något kvickare än Dom Perignon.Några intressanta är Kintaro, Dom Perignon och C- future. Nån som har erfarenhet? Action Blue verkar guld men att han är positiv för wffs är avskräckande.
Tack, det är jättebra att få höra lite från någon som sett dom live! Magic Park finns fortfarande med i tankarna också. Jag är newbie precis som stoet men det känns som att jag börjar få koll på vad jag bör titta efter.De första tre är ju alla rätt nygodkända så det finns väl ingen direkt erfarenhet av dem ännu. Jag såg Dom Perignon Z och C-future på bruksprovet i år och de såg trevliga ut, C-future uppfattade jag som något kvickare än Dom Perignon.