Beer can chicken tycker jag också kan vara gott. Du preppar kycklingen utanpå med antingen smör och kryddor eller olja och marinad. Du dricker upp eller häller ut drygt hälften ur en ölburk, hugger lite hål på sidorna ovanför där ölen är kvar, sen stoppar du i valfria örter/kryddor/lime/citron/apelsin/lökar etc i burken och trär på kycklingen på den. Sen binder du fast kycklingen så den står på ölburken i en ungsform. In i ugnen och penslas några ggr utanpå med den gucka du valt.
Jag tycker det finns en hel del barbeque-marinader etc som man kan spetsa till själv med lite mer kryddor etc..
Annars kan att bara smöra kycklingen och ha på tex Roasted Garlic and pepper och Chicken Mesquite på vara gott och väldigt enkelt.
Till kan man ju ha sallad med typ bönor/linser/matgryn av ngt slag ihop med fetaost, avocado etc som mättar. Med en god vinägrett, tex olivolja, mango-balsamvinäger, italiensk salladskrydda och tex vitlök/chili etc i.
Eller rosta rotfrukter och rödlök i olivolja i ugnen. Blir jättegott med sesamfrön på också.