Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Att tävlingshästar skulle prestera sämre för att grovfodret ligger högt i protein finns de inga belägg för .
Däremot energin som Wången rapporten visade .
Och vad fodringsmängden har med proteininnehåll o göra vet jag inte
Ja du har rätt...länge sedan jag läste den o som du säger egentligen inte mycket till undersökning
Hade varit betydligt mer intressant om den löpt över ett antal år o under ett antal hästars hela karriär från premiekval o uppåt .
Även den artikeln om studien som gjordes på araber. Vad menar dom med "begränsad protein diet"?
Däremot var det intressant att deras metod gjorde att hästarna fick en lägre mjölksyretröskel, om jag nu fattade artikel rätt.
Där vet jag däremot att även SLU´s undersökning visade också på att mjölktröskel sänktes vid de hästar som stod enbart med grovfoder.
Och det tycker jag var en väldigt positiv effekt!
Dock är ju frågan vilken häst kommer först övermållinjen? En häst med lägre mjölksyretröskel? Eller en hästen med mer kolhydrater i kroppen? (en häst som står på kraftfoder har och får mer kolhydrater, som gör att hästen kan orka springa i högre farter under en längre tid)
Så vilken häst kommer först? Vilken häst kommer "vinna i längden"?
Det tycker jag personligen kommer bli mycket intressant när den rapporten kommer ut!
Alltså, man strävar väl efter att höja mjölksyratröskeln? Om man sänker mjölksyratröskeln så får ju hästen mjölksyra tidigare och presterar sämre.
Man vill ju sänka mjölksyrabildningen i omloppet och höja tröskeln för att kunna prestera bättre. Det är ju hela poängen med intervallarbete. Så jag hoppas du missuppfattat artikeln?
Jag vill iafl inte sänka mjölksyratröskeln på varken ridhästen eller travhästen.
Mer intressant hade det varit att ta bara 3åriga hästar som klarat kval och ska göra sin första start, följa dem under en längre tid och se om gruppen med bara grovfoder kan prestera lika bra som gruppen med vanlig foderstat innehållande kraftfoder. Och dessutom mäta skillnad på mjölksyra med mera hur det ser ut efter start och några dagar efter för att uppfölja återhämtning.
Mja, man har ju redan pressat ur sockret ur betfibrerna innan det blir betfor av det. Men visst, man tillsätter ju lite melass.Är inte betfor väldigt mycket socker i?