Dottern är nu 9 månader gammal och har börjat äta fler fasta mål om dagen, vilket gör att hon också får smaka saker av oss vuxna, såsom korvbitar, bröd och annat passande. Vad vi är noga med är dock socker, hon får fruktpuré till mellanmål och ibland till gröten på morgonen men aldrig att hon får smaka bullar, saft och liknande av oss. Dels äter vi aldrig sånt hemma utan endast när vi är på kalas eller på fika hos någon. Vi tycker helt enkelt inte att det finns någon anledning att introducera socker.
Något som stör mig enormt är dock att ett fåtal släktingar på sambons sida gärna ger henne socker utan att ens fråga oss. Vi har sagt till farmor att dottern inte ska äta socker, då svarar hon något i stil med att 'Det är lite det som är privilegiet med att vara farmor, att man får ge socker och gott'. Det svarade hon liksom mer till dottern än till mig, om ni förstår. Jag känner mig lite överkörd och tycker att man faktiskt ska respektera föräldrars val när det gäller kosten, eller? Är jag för nojig med sockret, det kanske inte är så himla farligt ändå? Dotterns farmor har själv två yngre barn vilka äter socker i långt större mängd än nödvändigt.
Hur ska man förhålla sig till detta? Sen när dottern blir större och hon ska vara hos farmor kommer ju hon också vilja ha godis, bullar och saft precis som hennes farbröder. Hur gör man då?
Vad har ni för regler kring socker? Hur har ni hanterat/förklarat ert barns kosthållning gentemot släkten?