Vi har svensk svamp här året omMen så var det inte ens på vintern jag sökte broccoli och champinjoner, så nog tusan är det märkligt!
Odlas 2km bort vårt ICA nära är fantastiska på att värna närproducerat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi har svensk svamp här året omMen så var det inte ens på vintern jag sökte broccoli och champinjoner, så nog tusan är det märkligt!
Fast är de mesta av bären som säljs i butik verkligen vildplockade?
Jag känner en bärodlare nere i Skåne. Han säljer både blåbär och hallon som senare säljs i butik.
Åh jag hade gärna plockat synd att det inte direkt finns i lilla skåne.Det är inte tillräckligt många som plockar i Sverige. Majoriteten av blåbären och lingonen ruttnar för ingen plockar. Det är svårare och svårare att ta in utländska plockare (med rätta, de ska inte jobba som slavar!) och svenskar är rent ut sagt för lata för att gå ut och plocka.
Vi har svensk svamp här året om
Odlas 2km bort vårt ICA nära är fantastiska på att värna närproducerat
Åh jag hade gärna plockat synd att det inte direkt finns i lilla skåne.
Precis vad jag oxå läste!
Vem vill ha kokta frysta hallon som garnering på tårtan till exempel? Och visst- man kan ju låta bli hallon i mars men...
Fast champinjoner ska man ju inte äta så mycket av. Det vore roligt om de kunde odla mer av andra sorter också.
Känns som att man får cancer av all mat nuförtiden...
Fast att många svampar innehåller otrevliga ämnen är ju ingen nyhet.
För mig är det en nyhet
De jag brukar äta är lokalproducerade i en inomhuslokal, känns inte som att de borde ha så mkt dåligheter att kunna ta åt sig av. Skillnad på svamp som växer intill vägen tänker jag. Fast å andra sidan vet jag inte om giftmedel används för att svamparna ska klara sig utan angrepp..
Men vilken tur att barnet inte gillar svamp och konsumtionen i hushållet sjunkit drastiskt...Fast det cancerframkallande ämnet Livsmedelsverket varnar för finns naturligt i svampen. Andra sorters svamp som traditionellt har varit matsvampar har ju också visat sig innehålla carcinogena ämnen, tex murklor (stenmurkla har en akut giftighet också).
Det finns en del blåbär i norra Skåne, även faktiskt i mellersta. Jag plockade innan när jag bodde i Lund vid Skrylle och även om där inte var så jättemycket kunde man på en eftermiddag få ihop en tio liter eller så med handplockning om man hittade ett bra oplockat ställe.Åh jag hade gärna plockat synd att det inte direkt finns i lilla skåne.
De odlar annan svamp också faktisktFast champinjoner ska man ju inte äta så mycket av. Det vore roligt om de kunde odla mer av andra sorter också.
då måste jag hitta ngn som vet hur man hittar blåbär helt enkelt själv har jag ingen aning. likadant med lingonDet finns en del blåbär i norra Skåne, även faktiskt i mellersta. Jag plockade innan när jag bodde i Lund vid Skrylle och även om där inte var så jättemycket kunde man på en eftermiddag få ihop en tio liter eller så med handplockning om man hittade ett bra oplockat ställe.
Du får komma upp till mig och hälsa på Jag kan nog fixa smultron också (har hittat KOPIÖSA mängder på några ställen när jag varit ute i fält). Hallon på hyggen är rätt vanligt också.
Jag kan tillägga att jag är en av de där slöa svenskarna, jag plockar och äter direkt några bär när jag är ute i fält. Det är ungefär vad jag orkar
då måste jag hitta ngn som vet hur man hittar blåbär helt enkelt själv har jag ingen aning. likadant med lingon
@athena_arabians faktiskt så odlas det majs i stort sett mitt inne i byn också (tror inte det är samma företag dock) och när majsen är skördad har vårt ICA färsk majs till väldigt lågt prisDe odlar annan svamp också faktiskt
@athena_arabians faktiskt så odlas det majs i stort sett mitt inne i byn också (tror inte det är samma företag dock) och när majsen är skördad har vårt ICA färsk majs till väldigt lågt pris