Du får reda på samma uppgifter om du googlar....Då kanske @Enya skulle vara lite mer försiktig från början med att påstå saker hon fått reda på genom att skriva i journaler.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Du får reda på samma uppgifter om du googlar....Då kanske @Enya skulle vara lite mer försiktig från början med att påstå saker hon fått reda på genom att skriva i journaler.
Jag har inte påstått motsatsen alls och är fullt medveten om att det görs skillnad på kvinnor och män i vården, samt skillnader på utbildning och annat med. Helt klart. Jag har skrivit arbete om det på min utbildning.
vad jag reagerar på är kommentarer som
"Hade det varit en man så..." Det är en så vanlig kommentar här på buke, att så fort det går emot kvinnor något så poängterar man att det SÄKER berodde på att hon är kvinna och att det hade varit annorlunda om hon hade varit man. Det vet vi inte. Risken finns men vi vet inte. Jag tycker det är ett trist synsätt, bättre att försöka se det medicinskt. Det läkaren sa är inte alls otroligt eller konstigt, smörj och sök igen!
Jag ser en verklighet där män också nekas operation och "får en salva i näven", det förekommer precis som hos kvinnor, och det ville jag lyfta. Där salva är både förstahansdsval och tredjehandsval. Jag har varken sagt att det sker lika ofta, oftare elelr att det är mer synd om män. bara att det inte alls behöver ha varit annorlunda om hon hade varit man.
Jag har inte påstått något som motsäger det du skriver. Det enda jag har gjort är att påpeka att det behöver inte bero på det utan att det kan bero på det läkaren sa- medicinska skäl, och som svar till kommentaren så skrev jag att män också hänvisas till salva och nekas operation.Men igen, det är ju ingen som påstått att alla män får sina remisser godkända. Men jo, faktum kvarstår att är du av manligt kön så är chansen större till adekvat behandling och vård. Jag ser kommentarer som "hade det varit en man, så..." som ett uttryck för många av oss som helt enkelt är trötta på dessa skeva förutsättningar vi föds med på grund av patriarkatet. Jag läser det inte alls så bokstavligt som du verkar göra. Så, trött eller inte; samhället är ännu inte jämställt, och då förstår jag att man uttrycker (svepande) frustration.
Jag har inte påstått något som motsäger det du skriver. Det enda jag har gjort är att påpeka att det behöver inte bero på det utan att det kan bero på det läkaren sa- medicinska skäl, och som svar till kommentaren så skrev jag att män också hänvisas till salva och nekas operation.
Och det är nyttigt att "uppmana" att tro det värsta redan genast? Hur får man någon att våga söka vidare då? Jag tror de allra flesta människor är medvetna om hur olika vården ser ut mellan könen, behöver det påtalas vid första motgången? Räcker det inte med att uppmuntra att följa läkarens råd och sedan söka igen?Ja, givetvis kan det bero på medicinska skäl. Det kan också bero på könsförtryckande strukturer. Vilket som gäller i det här fallet är förstås svårt att sia om.
Och det är nyttigt att "uppmana" att tro det värsta redan genast? Hur får man någon att våga söka vidare då? Jag tror de allra flesta människor är medvetna om hur olika vården ser ut mellan könen, behöver det påtalas vid första motgången? Räcker det inte med att uppmuntra att följa läkarens råd och sedan söka igen?
Allt hade väl varit bättre om det drabbat män?Själv är jag absolut helt övertygad om att behandlingar för underlivsplastik, förlossningsskador, endometrios, menssmärtor, PMS etc hade haft helt andra förutsättningar om det hade drabbat män.
Allt hade väl varit bättre om det drabbat män?
Eftersom man inte vet om om det var ojämlik behandling på ett enda besök är det lite märkligt att påtala just ojämnlik behandling som sådan.Nej, för att blottlägga förtryckande strukturer och ojämlikhet kräver mer arbete än så. Det tar jag snarare som en uppmuntran för TS att söka vidare, än att loppet skulle vara helt kört.
Ja, ojämlik behandling ska påtalas.
Eftersom man inte vet om om det var ojämlik behandling på ett enda besök är det lite märkligt att påtala just ojämnlik behandling som sådan.
Inte? Den är ju samma som din. Att det hade varit andra förutsättningar om det drabbat män, att allt hade haft andra förutsättningar om det drabbat män eftersom kvinnor förbises.Edit: kan inte riktigt följa din tankegång här.
Inte? Den är ju samma som din. Att det hade varit andra förutsättningar om det drabbat män, att allt hade haft andra förutsättningar om det drabbat män eftersom kvinnor förbises.
Det märkliga är att ta det för givet istället för att tro att det handlar om medicinska orsaker. På första besöket redan bestämma sig för att man blivit diskriminerad för att man är kvinna, bara för att läkaren inte hade åsikten man själv har.Varför skulle det vara märkligt? Det förekommer hela tiden. För kvinnor, för utrikesfödda, för tjocka, etc etc etc. Det är väl snarare märkligt att bara låta det passera.
Det är ju inte bara kvinnosjukdomar som blir behandlade annorlunda. Det är kvinnor överhuvudtaget."Allt"? Nej, då har du förvridit min tankegång helt.
Det märkliga är att ta det för givet istället för att tro att det handlar om medicinska orsaker. På första besöket redan bestämma sig för att man blivit diskriminerad för att man är kvinna, bara för att läkaren inte hade åsikten man själv har.
Det är ju inte bara kvinnosjukdomar som blir behandlade annorlunda. Det är kvinnor överhuvudtaget.
Jag menar allt i vården. Psykisk ohälsa. Smärta. Sjukskrivning.Du anser det märkligt, jag anser inte det. Nej, visst kan kvinnor bli behandlade annorlunda även i andra rum i samhället men nu handlade ju denna tråd om just vården, inte "allt".
Jag menar allt i vården. Psykisk ohälsa. Smärta. Sjukskrivning.
Ja, jag anser det märkligt att på första besöket se förbi en läkares medicinska kunskap och ta för givet att det som sägs är baserat på att patienten är kvinna istället för att det är baserat på det bästa medicinska alternativet för tillfället. Nog för att jag vet att det förekommer, men man mår inte bättre av att tro det värsta hela tiden.
Men igen, det är ju ingen som påstått att alla män får sina remisser godkända. Men jo, faktum kvarstår att är du av manligt kön så är chansen större till adekvat behandling och vård. Jag ser kommentarer som "hade det varit en man, så..." som ett uttryck för många av oss som helt enkelt är trötta på dessa skeva förutsättningar vi föds med på grund av patriarkatet. Jag läser det inte alls så bokstavligt som du verkar göra. Så, trött eller inte; samhället är ännu inte jämställt, och då förstår jag att man uttrycker (svepande) frustration.
Skrev du inte att män nekas ofta? Sen blir det lite märkligt att jag ska googla ditt påstående, ta fram det själv o visa.Jag har inte påstått motsatsen alls och är fullt medveten om att det görs skillnad på kvinnor och män i vården, samt skillnader på utbildning och annat med. Helt klart. Jag har skrivit arbete om det på min utbildning.
vad jag reagerar på är kommentarer som
Jag ser en verklighet där män också nekas operation och "får en salva i näven", det förekommer precis som hos kvinnor, och det ville jag lyfta. Där salva är både förstahansdsval och tredjehandsval.