Sparrisen123
Trådstartare
Hur medvetna är ni om köttets ursprung? Undviker ni att tänka på det?
Anledningen till frågan är att jag märkt att många köttätare i min omgivning verkar vara lite stoppa-huvudet-i-sanden-typen... Och jag måste erkänna att jag blir förvånad varje gång.
Jag äter visst kött själv, men väljer t.ex. på restaurang att köpa vegetariskt nästan alltid eftersom jag inte tror det kött de har är av det bättre slaget så att säga. Ibland kan jag och mitt sällskap prata kring maten, t.ex. att någons skinka på pizzan ser konstig ut eller på den nivån. Då slinker det ibland ur mig något i stil med "Ja, men det är ju förmodligen inte en lycklig svensk gris som ligger på pizzan heller" möts jag nästan uteslutande av sura blickar och "sluta prata om det".
Jag säger alltså inget om att de äter skinkan, för mig spelar det ingen roll vad andra äter, men jag kan inte få in i mitt huvud varför man blåvägrar att tänka på vad det är man äter. Så jag är liksom inte dryg och propagerar för att bli vegetarian eller så, det är upp till var och en anser jag. Men det är som att somliga blir provocerade av att jag väljer bort visst kött och att jag är, och vill vara, medveten om varifrån köttet kommer.
Jag är kanske naiv, men jag blir alltså förvånad varje gång det händer. Om jag någon enstaka gång köper något med t.ex. kyckling på restaurang, och någon säger att det förmodligen inte är en ekologisk kyckling, så är jag ju medveten om det men valde ändå kyckling just den gången för att jag var så sugen eller vad det nu är. Men jag är ändå (och vill ändå vara) medveten om vad det är jag stoppar i mig.
Och där märker jag att många "allköttätare" i min omgivning inte verkar vilja veta. De pratar gärna om hemska grisuppfödningar annars, men de vill inte veta att det mycket troligt är sån gris de har på tallriken.
Jag vet inte vad jag vill med tråden, få hopp om mänskligheten kanske Nej, men, inte är väl alla som äter "allt" kött som mina bekanta? Snälla, säg att det inte är så...
Anledningen till frågan är att jag märkt att många köttätare i min omgivning verkar vara lite stoppa-huvudet-i-sanden-typen... Och jag måste erkänna att jag blir förvånad varje gång.
Jag äter visst kött själv, men väljer t.ex. på restaurang att köpa vegetariskt nästan alltid eftersom jag inte tror det kött de har är av det bättre slaget så att säga. Ibland kan jag och mitt sällskap prata kring maten, t.ex. att någons skinka på pizzan ser konstig ut eller på den nivån. Då slinker det ibland ur mig något i stil med "Ja, men det är ju förmodligen inte en lycklig svensk gris som ligger på pizzan heller" möts jag nästan uteslutande av sura blickar och "sluta prata om det".
Jag säger alltså inget om att de äter skinkan, för mig spelar det ingen roll vad andra äter, men jag kan inte få in i mitt huvud varför man blåvägrar att tänka på vad det är man äter. Så jag är liksom inte dryg och propagerar för att bli vegetarian eller så, det är upp till var och en anser jag. Men det är som att somliga blir provocerade av att jag väljer bort visst kött och att jag är, och vill vara, medveten om varifrån köttet kommer.
Jag är kanske naiv, men jag blir alltså förvånad varje gång det händer. Om jag någon enstaka gång köper något med t.ex. kyckling på restaurang, och någon säger att det förmodligen inte är en ekologisk kyckling, så är jag ju medveten om det men valde ändå kyckling just den gången för att jag var så sugen eller vad det nu är. Men jag är ändå (och vill ändå vara) medveten om vad det är jag stoppar i mig.
Och där märker jag att många "allköttätare" i min omgivning inte verkar vilja veta. De pratar gärna om hemska grisuppfödningar annars, men de vill inte veta att det mycket troligt är sån gris de har på tallriken.
Jag vet inte vad jag vill med tråden, få hopp om mänskligheten kanske Nej, men, inte är väl alla som äter "allt" kött som mina bekanta? Snälla, säg att det inte är så...