Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Där var jag tvungen att lära om, jag var likadan men ungar verkar flockas runt just mig och numera har jag inga som helst problem med barn av alla åldrar och valörer. Jag verkar uppfattas som den där roliga gubben som kan förklara även dom mest komplicerade grejerna så även en 2-åring förstår. Barn och djur dras till mig av nån outgrundlig anledning, även barn som aldrig tidigare träffat mig och är paniskt rädd för män skiner upp och kan slänga sig på mig för att få en spontankram när jag kliver in, (grannen har ibland fått hem misshandelsoffer då dom är familjehem med jour).Just det - att handskas med barn är en sådan där grej som de flesta bara verkar kunna. Jag är inte en sådan person. Det är få saker som kan få mig att känna mig så dum och obekväm som en treåring!
Nähä! Pasta häller man på massor med vatten som man häller av när det är klart. Ris ska man ha rätt mängd vatten som ska koka in. Och dessutom kokar det alltid över. Koka pasta är lätt, koka ris är omöjligt.Men det är ju som att koka pasta?
Nähä! Pasta häller man på massor med vatten som man häller av när det är klart. Ris ska man ha rätt mängd vatten som ska koka in. Och dessutom kokar det alltid över. Koka pasta är lätt, koka ris är omöjligt.
Nää? Jag häller på massor av vatten på ris som jag sen häller av.
Jag tror att jag har någon förbannelse på mig, eller så är det att jag är alldeles för disträ för att hålla koll på riset. Jag lämnar över det till andra som kan laga mat, det blir lättast
Byt till basmatiris och koka det som man kokar pasta, dvs en större mängd vatten som man sedan häller av när riset är klart. Andra typer av ris - där vattnet ska koka in - fixar jag bara om jag har riskokare.....Nähä! Pasta häller man på massor med vatten som man häller av när det är klart. Ris ska man ha rätt mängd vatten som ska koka in. Och dessutom kokar det alltid över. Koka pasta är lätt, koka ris är omöjligt.
Jodå funkar fint, enligt denna metod:Så kokar man inte ris.
... och har man genomskinligt lock på kastrullen får man järnkoll på hur mycket det kokar.Knepet med att koka ris är att ha låg temperatur och låta riset snarare svälla i vattnet än koka.
Eh jo? Jag kokar alla möjliga risvarianter så och det har funkat utmärkt i över 10 år. Dessutom, när det började pratas mycket om arsenik i ris, började en del råda att just koka i för mycket vatten. Så här skriver Livsmedelsverket:Så kokar man inte ris.
Ett sätt att minska mängden arsenik är att koka riset med stort överskott av vatten som sedan hälls bort. Då kan arsenikinnehållet i riset minska med mer än hälften.
Baka, inte bara ok ätbart utan snyggt OCH gott! Verkar omöjligt