Hur vanligt är det egentigen med dåligt hö (alltså näringsmässigt, ffa lite protein)? Alla skriver hela tiden att man ska tillsätta lusern om man inte har analys på höet.
Jag har aldrig råkat ut för hö (eller brukar ha hösilage) med lägre kvot än 7. För närvarande har vi hösilage på kvot 10 och andraskörden med en kvot runt 8,5. Båda höena har även hög energi. Fodrar min (ridhäst) med andraskörden pga av att det är omöjligt att få i hästen tillräckligt mycket grovfoder utan att det blir på tok för mycket energi => fet häst.
Jag har stått på flera olika stall och de som köpt in höet har varit allt annat än foderexperter. Höet har varit oanalyserat vid inköpstillfället alt det har funnits en analys som de inte har brytt sig att fråga om som vi sedan fått i efterhand.
Kanske har jag bara haft tur?
Kanske beror det på var i landet man bor?
Kanske är det lättare med hösilage som generellt går att slå tidigare?
Jag har aldrig råkat ut för hö (eller brukar ha hösilage) med lägre kvot än 7. För närvarande har vi hösilage på kvot 10 och andraskörden med en kvot runt 8,5. Båda höena har även hög energi. Fodrar min (ridhäst) med andraskörden pga av att det är omöjligt att få i hästen tillräckligt mycket grovfoder utan att det blir på tok för mycket energi => fet häst.
Jag har stått på flera olika stall och de som köpt in höet har varit allt annat än foderexperter. Höet har varit oanalyserat vid inköpstillfället alt det har funnits en analys som de inte har brytt sig att fråga om som vi sedan fått i efterhand.
Kanske har jag bara haft tur?
Kanske beror det på var i landet man bor?
Kanske är det lättare med hösilage som generellt går att slå tidigare?