Läste att någon skrev att det ges ju inga läxor i praktiska ämnen. Skola ska vara gratis och praktiska ämnen som slöjd, musik, bild mm behövs det utrustning till vilket inte kan krävs av elever att ha hemma.
Har star skolan for allt som behovs i amnet konst, gymnastik, musik, eller vad det ar. I vart skoldistrikt i musiken, tillexempel, spelar alla forstaklassare fiol men lar sig hur man haller och hanterar den med en papp atrapp i borjan. (det blir en mycket intressant "uppvisning" i slutet av aret.
De flesta lag/mellanstadie skolor har gymnastik tva ganger i veckan, musik, konst, bibliotek (med i genomsnitt 12-15000 bocker i lag och mellanstadiet) en lektion i veckan. Har sager laroplanen att lektionerna ska vara sa inriktade mot individuell undervisning i mesta mojliga man.
Klasslararen undervisar i "speech" ett amne som ingar i Engelskan fran arskurs 4 (jag var mest arskurs 4 larare). Redan fran kindergarten finns ju "show and tell" dar lararen visar och berattar, och "leder" eleven i grunderna till att halla ett tal infor klassen.
Visst kan man undervisa i bollsporter, hur man kastar en baseball, tillexempel, for vissa och stegvis hela vagen upp till killen som spelar i all star juniorlaget pa samma gang. Elit killen far da bli lararens hjalpare, resten far en boll var och kastar mot olika "targets" pa olika avstand. Det kraver dock en hel del arbete for lararen, men har forvantar man sig att det gors.
(Sonen som var "elitkillen" som spelade i all star teamet tyckte det var super kul bara att demonstrera och kasta pa targets pa olika avstand)
De som kan, kan da kasta mot en "catcher" och sedan byter de tva av varandra. Nar jag var gympa larare hade vi over 1200 elever pa skolan och tre gympa larare. varje termin roterade vi alla elever i 9 veckor for att en av oss var specialist pa basketball och en pa gymnastics.
Om jag hade 10 elever som absolut hatade gympa och gjorde sa lite som mojligt pa alla lectioner sa ar det hogt raknat. Det fanns alltid nagot for alla. Och var man skadad, hatade sporten, eller inte kunde delta kunde man fa lasa om sporter, gymnastics, eller dans och rorelse (vi hade en storre uppsattning bocker pa lag/mellanstadie skolan) och skriva eller beratta om det.